Hlavní obsah
Foto: Evgeny Karandaev, Shutterstock.com

Foto: Evgeny Karandaev, Shutterstock.com

Netradiční spojení sladkého melounu se slaným sýrem nebo slanou italskou šunkou se báječně hodí jako lehký předkrm.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cukrového melounu
  • 1 ks sýru feta
    7
  • 1 ks melounu
  • 200 g prosciutta
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Červený meloun nakrájíme na menší trojúhelníčky a poklademe nakrájenými plátky fety. Tuto kombinaci lze také nakrájet na kostičky a zapíchat do jednotlivých kousků párátka jako na jednohubky.

02.

Pokud zvolíme druhou variantu, pokrájíme tedy žlutý meloun, na něj přepůlíme plátek šunky prosciutto a můžeme také dozdobit nastrouhaným parmezánem. Vše podáváme lehce vychlazené.

Přemýšleli jste někdy, co vše můžete z melounu připravit? A napadl vás někdy osvěžující vegetariánský tatarák?

Související témata:

Načítám