Hlavní obsah
3,0
(351)
 

Zkuste si tentokrát z jahod připravit tento koláč. Je šťavnatý a plný jahod, křupavé drobenky a mandlí. Dokonalá kombinace!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu 30 × 20 cm
Těsto
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 ks vejce
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 500 g čerstvých jahod
Drobenka
  • 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru moučka
  • 70 g másla
  • 100 g mandlových lupínků
Článek

Postup

01.

Na odměřování použijte hrnek o objemu 250 ml. Do misky si dejte polohrubou mouku, moučkový cukr, máslo. Prsty vypracujte drobenku a odložte stranou, než ji budete potřebovat.

02.

V robotu smíchejte všechny ingredience na těsto kromě jahod. Vypracujte hladké těsto.

03.

Troubu si předehřejte na 180 °C. Omyté a nakrájené jahody pokládejte na těsto. Drobenkou bohatě posypte celý koláč. Nakonec vezměte plátky mandlí a udělejte s nimi totéž, co s drobenkou.

04.

Koláč pečte přibližně 25 minut, dokud nezezlátne.

Jaký je váš nejoblíbenější koláč s jahodami? 

Reklama

Načítám