Hlavní obsah

Jahodový hrnkový koláč s drobenkou

Hodnocení:
(327)
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Zkuste si tentokrát z jahod připravit koláč podle Dašky Malé z pořadu Sladká tečka na Stream.cz. Je šťavnatý a plný jahod, křupavé drobenky a mandlí. Dokonalá kombinace!

Ingredience pro:
1 formu o velikosti 30 × 20 cm
Na těsto:
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 vejce
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 500 g čerstvých jahod
Na drobenku:
  • 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 70 g másla
  • 100 g mandlových lupínků
Článek

Postup

Krok 1: Na odměřování použijte hrnek o objemu 250 ml. Do misky si dejte polohrubou mouku, moučkový cukr, máslo. Prsty vypracujte drobenku a odložte stranou, než ji budete potřebovat.

Krok 2: V robotu smíchejte všechny ingredience na těsto kromě jahod. Vypracujte hladké těsto. Těsto nalijte do pekáčku vyloženého pečicím papírem a stěrkou rozprostřete po celém dnu.

Krok 3: Troubu si předehřejte na 180 °C. Omyté a nakrájené jahody pokládejte na těsto. Drobenkou bohatě posypte celý koláč. Nakonec vezměte plátky mandlí a udělejte s nimi totéž, co s drobenkou.

Krok 4: Koláč pečte přibližně 25 minut, dokud nezezlátne.

Jaký je váš nejoblíbenější koláč s jahodami? 

ynezorPumanzeSaNyknalC
6. 6. 2018

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.