Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Exkluzivní skořicovo-ořechové šneky z kynutého těsta. Věřte, že na stole se moc dlouho neohřejí!

25 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 šneků
  • 21 g čerstvého droždí
  • 2 lžičky cukru
  • 150 ml mléka
    7
  • 300 g hladké mouky
    1
  • 100 g másla
    7
  • 2 ks žloutků
    3
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 špetka soli
  • 50 g vlašských ořechů
    8
  • 2 lžíce skořice
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce cukru moučka
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kvasnice rozdrobte do poloviny mléka, ve kterém jste rozmíchali klasický cukr. Když vyběhne kvásek, přidejte ho ke zbytku mléka, mouce, máslu, žloutkům i soli a vařečkou vypracujte hladké těsto. To nechte na teplém místě asi hodinu kynout.

02.

Těsto pak na pomoučeném vále rozválejte na tenký plát, který potřete rozšlehaným vejcem a posypte třtinovým cukrem, ořechy a skořicí. Plát srolujte a válec rozkrájejte na půl centimetru vysoké šneky.

03.

Šneky skládejte vedle sebe na plech s pečicím papírem. Pečte při 200 stupních asi 8–10 minut. Ještě horké šneky posypejte moučkovým cukrem.

Pokud nejste moc na sladké, vyzkoušet můžete variantu na slano, tedy z listového těsta se špenátem.

Energetická hodnota celkem pro 1 šneka
Energie604,19 kJ
Bílkoviny3,07 g
Tuky6,58 g
Sacharidy17,95 g
Sůl0,07 g
SAFA2,58 g
Vláknina1,16 g
Cukry6,55 g

Načítám