Hlavní obsah
3,3
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Exkluzivní skořicovo-ořechové šneky z kynutého těsta. Věřte, že na stole se moc dlouho neohřejí!

25 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 šneků
  • 21 g čerstvého droždí
  • 2 lžičky cukru
  • 150 ml mléka
  • 300 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 2 ks žloutků
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 50 g vlašských ořechů
  • 2 lžíce skořice
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Kvasnice rozdrobte do poloviny mléka, ve kterém jste rozmíchali klasický cukr. Když vyběhne kvásek, přidejte ho ke zbytku mléka, mouce, máslu, žloutkům i soli a vařečkou vypracujte hladké těsto. To nechte na teplém místě asi hodinu kynout.

02.

Těsto pak na pomoučeném vále rozválejte na tenký plát, který potřete rozšlehaným vejcem a posypte třtinovým cukrem, ořechy a skořicí. Plát srolujte a válec rozkrájejte na půl centimetru vysoké šneky.

03.

Šneky skládejte vedle sebe na plech s pečicím papírem. Pečte při 200 stupních asi 8–10 minut. Ještě horké šneky posypejte moučkovým cukrem.

Pokud nejste moc na sladké, vyzkoušet můžete variantu na slano, tedy z listového těsta se špenátem.

Reklama

Načítám