Hlavní obsah
1,0
(2)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Sezona jahod se blíží ke konci! Vysbírejte ze zahrádky poslední červené plody a připravte z nich lahodné překvapení pro celou rodinu v podobě čokoládového dortíku s jahodami.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce kakaa
  • 8 ks čerstvých jahod
  • 50 g cukru krupice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 120 g másla
  • 200 g mléčné čokolády
  • 4 ks vejce
Článek

Postup

01.

Vejce vyšlehejte s cukrem a přidejte do nich čokoládu, kterou jste rozpustili ve vodní lázni spolu s máslem. Přimíchejte mouku a vytvořte hladké těsto, které se krásně táhne.

02.

Formičky – ideálně kulaté keramické na muffiny – vymažte máslem a vysypte dostatečnou vrstvou kakaa. Opravdu ho tam musí být dost, abyste dortíky mohli vyklopit.

03.

Těsto nalijte do formiček, doprostřed každého dortíku schovejte dvě pokrájené jahody a vše dejte do trouby péct na 10 minut při 190 stupních Celsia.

04.

Podávejte ještě horké, čokoláda uvnitř bude krásně vytékat.

Čokoláda a jahody jsou neodolatelná kombinace, proto zkuste náš bleskový valentýnský dezert.

Reklama

Související témata:

Načítám