Hlavní obsah
3,0
(252)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Ruku na srdce, kdo by odolal smažené klasice v podobě langošů? Jejich vůně linoucí se z pouličních stánků je mnohdy velmi lákavá. Vy si nyní můžete připravit domácí langoše z jemného jogurtového těsta a vyhnout se také případnému přesmaženému oleji.

1 hod.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
16 kusů
Těsto
  • 200 ml mléka
  • 20 g čerstvého droždí
  • 500 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 hrst hladké mouky
  • 1,5 dl oleje
K dokončení
  • 4 stroužky česneku
  • 16 lžiček kečupu
  • 300 g sýra
Článek

Postup

01.

Asi polovinu vlažného mléka nalijte do mísy a rozdrobte do něj droždí. Zaprašte ho lžící mouky a nechte vzejít kvásek.

02.

Do jiné mísy prosejte zbytek mouky. Přidejte sůl, jedlou sodu, olej, jogurt, zbytek mléka a hotový kvásek. Vypracujte těsto a nechte ho na teplém místě asi 30 minut kynout.

03.

Vykynuté těsto rozdělte na pomoučněném vále na 16 menších koulí a vytvarujte z nich tenké placky. Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje smažte placky z obou stran dozlatova. Poté je nechte na ubrousku okapat od přebytečného oleje.

04.

Prolisujte česnek a smíchejte ho s lžící teplé vody. Langoše potřete dle chuti česnekovou směsí, kečupem a zasypejte strouhaným sýrem.

Tip: Můžete dochutit nasekanými bylinkami nebo jarní cibulkou.

A už jste vyzkoušeli pizzu po turecku z křehkého kynutého těsta?

Související témata:

Načítám