Hlavní obsah

Minišaty jsou opět v kurzu! Jak je nosit a kde seženete nejlepší kousky?

Foto: eversummerphoto, Shutterstock.com

Foto: eversummerphoto, Shutterstock.com

Reklama

Mini délky šatů a sukní opět vedou. A kdy jindy si je užít než s nadcházejícím létem? Podívejte se na výběr trendy minišatů. A jaké tipy se budou hodit, když přijde na nošení sukní těsně nad kolena?

Článek

Mini délky sukní mají svůj počátek v šedesátých letech. Od té doby jsou střídavě trendy nebo zatracované. Poslední dobou se ale na přehlídkových molech objevují víc než dost, naposledy teda ultra mini v podání značky Miu Miu. A dokonce mohou být mini i svatební, jak bylo vidět na okázalé veselce Kourtney Kardashian Barker (43), která se vdávala v róbě od Dolce & Gabbana.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: influencerka Caroline Daur (27) v kompletu Miu Miu; Kourtney Kardashian Barker ve svůj svatební denFoto: Profimedia.cz

Mini délka s vkusem

Zlatá rada stylistů, když přijde na mini délky? Čím kratší sukně, tím menší podpatky u bot. Pořád se necítíte? Zkuste úsporné oblečení na spodní části těla vykompenzovat zahalenějším topem. Klidně hoďte přes ramena džínovou bundu, oversize sako nebo bílou košili. Nebo si pořiďte rovnou košilové minišaty. Díky tomu všemu bude outfit vypadat vyváženě a nikoli vyzývavě. Pokud se na podpatky cítíte nebo vyrážíte na odpolední party či večírek, sandálky či lodičky na podpatku jsou samozřejmě povolené.

Mini šaty 2022

Nenechte si letos ujít šaty, které obepínají postavu. Možná se budete cítit lépe, když využijete stahovací prádlo. To rozhodně není žádné nedostatkové zboží a seženete ho v nejrůznějších podobách – klidně i jako tanga, která stahují bříško. Jak praktické! A další tip? Pokud minišaty či sukně, pak také i menší kabelka – o to víc, pokud se jedná o večerní událost.

Volné střihy do A typu baby doll jsou stále na pořadu dne. Ty můžete najít s romantickými balonovými rukávy, s volány nebo s prvky korzetu či přiznanou podprsenkou. Vybíraly jsme ale také modely, které jako by vypadly z roku 2000 – přiléhavý střih a špagetová ramínky a také „hot trend“, kterým je bezpochyby satén.

Malé černé

Foto: Archiv firem

Zleva: Bershka, 549 Kč; Zara, 499 KčFoto: Archiv firem

Balonové rukávky

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 699 Kč; Marks & Spencer, 1299 KčFoto: Archiv firem

Romantické

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 749 Kč; Mango, 899 KčFoto: Archiv firem

Baby doll

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 599 Kč; Sinsay, 359 KčFoto: Archiv firem

Přiléhavé

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 499 Kč; Mohito, 899 KčFoto: Archiv firem

Zavinovací

Foto: Archiv firem

Zleva: Vero Moda, 899 Kč; Only, 1249 Kč, obojí prodává About YouFoto: Archiv firem

Saténové

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 599 Kč; Even&Odd, 649 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám