Hlavní obsah

Nechat, nebo vyhodit: Jak nosit volné šaty, aby slušely?

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Pohodlí na úkor stylu? To neplatí u šatů s volným střihem a sukní do áčka. Jak si s tímto trendem poradit i mimo přehlídková mola nebo fotky na Instagramu?

Článek

Volné se sukní do áčka. Takové mohou být ideální šaty na jaro i léto, tedy ty se střihem, který je nazýván i jako babydoll. Podívali jsme se jim na kloub. Jak se v nich tohle léto „neztratit“?

Vyzkoušeno: Trend volných šatů

Vždycky se mi tento střih šatů líbil, ale při zkoušení jsem si v kabinkách dost často připadala hrozně. Sukně totiž zpravidla začala odstávat hned pod prsy a rázem tak vytvořila dojem těhotenského bříška, i když tam nikde není. Ale protože jsem měla pocit, že snad neexistuje pohodlnější střih šatů na léto, nechtěla jsem se jen tak vzdát. A po spoustě zkoušení jsem je našla! Tyhle šaty si rozhodně nechám.

Moje poznatky: Pokud vás baví střih babydoll, je lepší hledat lehce splývavější sukni, která není až příliš rozšířená do A. Taková totiž zbytečně rozšiřuje, stejně jako příliš široká sukně v délce mini. I s méně objemnou sukní mají šaty stále uvolněný styl. Ideální kombinací se pro mě ukázaly balonové rukávy, midi délka, hranatý výstřih a žabičkování na zádech, díky čemuž se skvěle přizpůsobí. Také je lepší pod šaty obléct braletku bez výztuží než push-up podprsenku, ta zbytečně nadzvedává sukni už od prsou.

Foto: Jakub Jurdič

Šaty F&F, 499 Kč; boty DeeZee, prodává CCC (starší kolekce); batoh Kazar (starší kolekce); džínová bunda Takko (starší kolekce)Foto: Jakub Jurdič

Jak nosit volné šaty?

Aby se v šatech neztratila silueta, máte v záloze pár triků. Jedním z nich je kratší bunda do pasu. Pokud nemáte, můžete stejně jako já ustřihnout jednu řadu knoflíků u klasické džísky. Další variantou je vykouzlit pas širokým páskem nebo zavázanou košilí.

Šaty se zvířecím vzorem jsou jako stvořené ke kombinacím v kovbojském duchu. A tak využiji své oblíbené kotníčkové country boty. Přesně se hodí pro současné období, kdy není úplně vedro, ale holé nohy už zvládnete. Na parné léto pak zaujmou zajímavé sandály ve výrazné barvě s vázáním okolo lýtek.

Foto: Jakub Jurdič

Šaty F&F, 449 Kč; boty Kazar (starší kolekce); brýle Stradivarius, 299 Kč; košile Zara (starší kolekce); kabelka F&F (starší kolekce)Foto: Jakub Jurdič

Ke sehnat podobné?

Foto: archiv firem

Zleva: Reserved, 649 Kč; Marks & Spencer, 1499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Mohito, 999 Kč; Stradivarius, 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: s.Oliver, 1999 Kč; Zara, 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Bershka, 449 Kč; Moss Copenhagen, 1560 Kč, prodává About YouFoto: archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám