Hlavní obsah

Místo nohou rybí ocas? Tohle jsou nepodivnější práce světa!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Povolání existuje mnoho. Některá odvětví jsou vyhledávaná, jiná zase vůbec. Ale žijí mezi námi i lidé, kteří se specializují na opravdové podivnosti. Kdo jsou ti, kteří se živí vycpáváním zvířat, polykáním mečů či vystupováním v kostýmu mořské panny?

Článek

Chodit do práce nemusí být za trest, pokud si vyberete zaměstnání, které vás naplňuje a baví. To si uvědomuje i taxidermistka, mořská víla, polykačka mečů a oživlý Ken. Seznamte se.

Okouzlující taxidermistka

Když byla Elle Kaye (27) malá, chtěla být veterinářkou. Čtyřnohé mazlíčky dnes sice neuzdravuje, ale jak sama říká, k životu je prý stejně přivádí. Záleží asi na úhlu pohledu. Britka pracuje v oboru taxidermie a pokud jste si doteď mysleli, že vycpávat zvířata může jen prošedivělý podivín uprostřed lesa, půvabná brunetka vás vyvede z omylu.

Preparace živočichů ji zkrátka baví. I když přiznává, že podivná tedy je. Koneckonců, myslí si to i její přátelé. Zapřísáhlá masožroutka nesnáší plýtvání, a tak si občas uvaří to, co zbude z finálního díla. Nejčastěji jde o vnitřnosti zvěřiny, zajíců, holubů nebo třeba veverek. Přestože žádné zvíře nikdy nezabila, musí čelit nenávistným komentářům ze strany okolí. Elle Kaye má ale jasno, taxidermii, kterou rovněž vyučuje, se bude věnovat i nadále.

Foto: Profimedia.cz

Dívka z Británie se živí vycpáváním zvířat a ano, nějaké mrtvolky najdete i u ní v lednici Foto: Profimedia.cz

Mořská víla na objednávku

Stát se princeznou, vílou či mořskou pannou touží mnoho dívek po celém světě. Rosemarie Palmer (24) si svůj sen ale rozhodla splnit v dospělosti. Za necelých 30 000 Kč si pořídila silikonový ocas a proměnila se v živoucí Ariel. Mladá Britka je vyhledávanou atrakcí dětských oslav. Za jednu hodinu účtuje rodičům v přepočtu kolem pěti tisíc korun. Musíte uznat, že jde o celkem výnosný byznys.

Na své práci Rosemarie nejvíc miluje to, jak se rozzáří dětské obličeje pokaždé, když ji spatří. Kromě zábavy má však na starosti i lekce vzdělávání. Malé posluchače učí o nebezpečí, které hrozí při znečišťování oceánů a vysvětluje, jaký vliv má tento obrovský problém na celý podmořský svět a život v něm. Převlékání za mořskou pannu je poslední dobou velký hit. 

Foto: Profimedia.cz

Do převleku mořské panny investovala Rosemarie Palmer nemalé peníze Foto: Profimedia.cz

Polykačka mečů 

Bývalá tanečnice se rozhodla vyzrát na svou konkurenci a do celkem obyčejného čísla vnesla pořádnou dávku adrenalinu. Od roku 2014 se Gigi DeLuxe (38) z New Orleans živí jako profesionální polykačka mečů a je schopná pozřít až tři naráz! Začátky ale nebyly jednoduché. Hned první rok, kdy s touto nebezpečnou disciplínou začala, skončila v nemocnici s natřikrát roztrženým jícnem.

Po kompletním uzdravení se Gigi DeLuxe vrátila opět k tréninku. Dnes polyká alespoň jeden denně a to i v případě, že nemá žádné vystoupení. Nebojí se však ani zapáleného ostří, které na pódiu působí obzvlášť efektivně. To ovšem není všechno, co odvážná Američanka dokáže. Menší meč, vrtačku, hřebík nebo nůžky si totiž klidně strčí i do nosu. No, tohle doma raději opravdu nezkoušejte.

Foto: Profimedia.cz

Polykačka mečů si způsobila první rok práce vážné zranění jícnuFoto: Profimedia.cz

Barbie muž 

To Maiderson Chrischon (30) nic riskantního nedělá. Přezdívku Barbie Boy si vysloužil poté, co se v roce 2014 pochlubil na sociálních sítích selfíčkem, na kterém byl s telefonním krytem s obrázkem Barbie. Lidé ho okamžitě začali připodobňovat ke Kenovi i k samotné panence. Brazilec se tedy rozhodl využít vzhled ve svůj prospěch.

Dnes je z něj známý youtuber a influencer, jeho vizáž má však i stinné stránky. Maiderson Chrischon je homosexuál, jenže ostatním mužům připadá příliš ženský a umělý. Plastickou operaci sice nemá žádnou, zdá se ale, že na pravou lásku si bude muset ještě chvíli počkat.

Foto: Profimedia.cz

Maiderson Chrischon nemůže, ač by hodně chtěl, najít kvůli své vizáži partnera Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám