Hlavní obsah

Převlékání za mořské panny je hit internetu. Co vy na to?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pohádkově krásný podmořský svět lidi vždy fascinoval. Toužíte se na chvíli stát jeho součástí? Nepotřebujete nic jiného než ploutve a šnorchl. In je vyrazit k vodě s kostýmem mořské panny. A rozhodně to není kratochvíle určená jen ženám!

Článek

Milovali jste rošťárny rusovlasé kreslené mořské víly Ariel nebo vás spíše uhranula Miroslava Šafránková coby česká Malá mořská víla (1976)? Snili jste, jaké to je být mořskou pannou? Dnes si tento sen můžete prožít na vlastní kůži – mermaiding (z anglického „mermaid“ = mořská panna) je in!

Zábava pro znuděné cestovatele

Nápad se zrodil v hlavě filipínské instruktorky plavání Djuny Rocha, která v oblíbené dovolenkové destinaci na Filipínách v roce 2012 založila akademii Philippine Mermaid Swimming Academy, tedy školu plavání mořských panen. Od té doby se z této poněkud bizarní aktivity stal hit.

Foto: Profimedia.cz

Běžný animační program přišel instruktorce nudný, a tak založila školu pro mořské pannyFoto: Profimedia.cz

Na dovolenou přibalte ocas

Nápad měl úspěch. Znuděné turistky se nechaly zlákat barevnými blyštivými ploutvemi, plavání s těsným ocasem je navíc i celkem náročná sportovní aktivita, při které posílíte ruce, břicho, nohy i zadek. Dnes na takové školy plavání narazíte i na dovolené v Karibiku nebo v Brazílii a dětské kurzy najdete i u nás. Ocas lze koupit na internetu, někdy v setu s barevně vyladěnými bikinami. Tento set vás bude stát kolem 300 Kč, s plastovou ploutví pro lepší pohyb 500 Kč – a nic už vám nebrání řádit doma v bazénu. Nejvíc objednávek je z USA, Velké Británie a Kanady, ale ani Češky nezůstávají pozadu.

Foto: Profimedia.cz

Na kurzy mermaidingu pro děti narazíte i ve větších českých městechFoto: Profimedia.cz

Povolání? Mořská panna

Uživit se můžete nejen jako instruktoři plavání. Dnes existují dokonce profesionální mořské panny, které pracují v zábavních parcích, nechávají se najímat na různé dětské oslavy, kurzy pro zvýšení sebevědomí nebo jako modelky. Jednou z nich je třeba Heidrun Barth (41) z Německa, která ploutev a podvodní svět vyměnila za stereotypní práci knihařky a rozhodně nelituje.

Foto: Profimedia.cz

Neobvyklý koníček sdílí s Heidrun Barth i její tři dceryFoto: Profimedia.cz

Všechny chtějí být jako Ariel

Zálibu v mořských pannách netají ani mnohé celebrity. A to nejen na červeném koberci, kam vynesly luxusní šaty připomínající ocas mořské panny – za mořské bytosti se převlékly i ve videoklipech nebo reklamních kampaních. V sexy mořské bytosti se proměnila třeba Nicki Minaj (36), Katy Perry (34), britská zpěvačka Birdy (23), Rita Ora (28) či česká zpěvačka Emma Smetana (31).

Foto: Profimedia.cz

Rita Ora se jako sexy mořská víla předvedla v reklamní kampani na rybí restauraciFoto: Profimedia.cz

Dámská záležitost? Ale kdepak

Kostým mořské ryby s vekou chutí zkusí zejména ženy a dívenky, ale najdou se i muži, kterým mermaiding skýtá nezvyklé potěšení. Třeba Eric Ducharme (27) z americké Floridy tvrdí, že je to pro něj doslova vášeň, a když si kostým oblékne, cítí se doopravdy sám sebou. Kostýmy si sám vyrábí a ve vodě se snaží být alespoň třikrát týdně.

Foto: Profimedia.cz

Pod vodou je svět, který je Erikovi mnohem bližší než ten suchozemskýFoto: Profimedia.cz

Láká vás živit se jako profesionální vodní panna? Klidně můžete. Patří to mezi nejbizarnější zaměstnání na světě.

Reklama

Související témata:
Mořská panna
Vodní sporty

Načítám