Hlavní obsah

Mladý pár chtěl něco výjimečného. Jejich byt rozhodně zaujme

Foto: Archiv designérky

Foto: Archiv designérky

Reklama

Byt v novostavbě potřeboval na začátku hodně bourání. Jedině tak mohlo vzniknout zcela nové dílo, originální a v mnoha směrech jedinečný interiér, do kterého se mladý pár zcela zamiloval.

Článek

Pavla a Gerhart chtěli něco jedinečného a nadčasového. Do pražských Holešovic, kde oba pracují, se stěhovali z nekomfortních a ošklivých podnájmů a věděli, že už nikdy více nechtějí do paneláku. Vyhlédli si byt v novostavbě, ani ten ale nebyl přesně podle jejich představ, a tak hledali designéra, který by jim jejich sen o dokonalém domově pomohl splnit.

Nebát se bourat ani v novostavbě

„Hledali jsme dlouho, až nás zaujal web designérky Andrey Jelínkové ze studia Design Living Concept. Už na prvním setkání jsme zjistili, že jsme stejně naladěni a že paní designérka přesně ví, co očekáváme, ač jsme to třeba ani konkrétně nebyli schopni pojmenovat,“ popisuje Pavla.

I když se jednalo o novostavbu, museli nejprve přikročit k poměrně rozsáhlému bourání. „Náš úkol byl vytvořit z nepoužitelné a nefunkční dispozice od developera plně funkční, útulný designový byt, kde mohou pohodlně bydlet dvě osoby a mít tam veškerý komfort. Proto bych chtěla i touto cestou podpořit všechny, kdo jsou se stávajícím stavem nespokojeni, aby se do toho pustili a nepotvrzovali developerům jejich mnohdy ošklivé standardy. Kdo jiný má šanci jejich smýšlení změnit než právě platící klient,“ říká k tomu designérka.

V bytě velkém 45 metrů čtverečních tedy napřed odstranili nepoužitelnou malou předsíň a oddělenou koupelnu a toaletu. I díky tomu vznikla velkoryse řešená koupelna s volně stojícím umyvadlem a sprchovým boxem s chromoterapií a parní saunou.

Foto: Archiv designérky

Ve velkoryse řešené koupelně zaujme skleněná mozaika, která se opakuje také za postelí v ložnici Foto: Archiv designérky

Výrazná mozaika

Co se týče barev a výběru materiálů, odevzdali se majitelé plně do rukou designérky, pouze na začátku udali směry, které je baví, a popsali styly, které se jim vyloženě nelíbí. „Náš požadavek byl, aby to bylo zásadně jiné než obvyklé standardy,“ vysvětluje Pavla.

Andrea Jelínková pojala celý koncept tak, že se v něm prolínají šedé tóny, se kterými kontrastuje výrazná barevná mozaika na stěně za postelí a v koupelně. „Mozaika nás velmi mile překvapila. Máme to s ní jako s hezkým uměním – čím víc se na něj díváte, tím víc se vám líbí,“ dodávají k tomu majitelé. Atmosféru bytu pak definuje atypický nábytek z lakovaného dubu a kožená sedačka, vše v tlumených přírodních barvách.

Foto: Archiv designérky

Mozaiku vnímají majitelé jako krásné umění – čím déle se na ni dívají, tím víc se jim líbíFoto: Archiv designérky

Oáza uprostřed města

Předností bytu, který se nachází v šestém patře, je dvanáctimetrová terasa. Na té je položen travní koberec a na něm pohodlné posezení a venkovní sloupová sprcha, čímž uprostřed velkoměsta vznikla soukromá oáza.

„Tenhle nápad nám svou originalitou úplně učaroval,“ říkají nadšení majitelé a designérka k tomu dodává: „Když si představíte rozpálenou Prahu v červenci a návrat domů po celém dni v práci, je vidina chladivé sprchy a vínečka na terase více než příjemná, nemyslíte?“

Vzájemné naslouchání

S výsledkem jsou Pavla s Gerhartem naprosto spokojení. Vědí, že za pár let se jejich požadavky možná změní, a až založí rodinu, budou se stěhovat. V současnosti jsou ale nadšení. „Není možné vyzdvihnout jeden prvek, který by se nám líbil nejvíce. Celý koncept je skvělý a hlavně je skvělý ten pocit, když se do bytu vracíme a víme, že je nám v něm dobře a že se nám oběma neskutečně líbí,“ dodávají.

„Konečný interiér je výsledkem dvou věcí – spousty naslouchání na obou stranách a následně velké důvěry v nás designéry. Jen díky tomu vznikl interiér bez kompromisů a vize nezůstala na půl cesty,“ uzavírá úspěšnou spolupráci Andrea Jelínková

Vizitka studia

Andrea Jelínková pracuje pod hlavičkou studia Design Living Concept. Svým klientům pomáhají tvořit funkční a elegantní domov. Projekty řídí tak, aby řemeslníci přicházeli v tom správném pořadí, což také zaručuje správný výsledek. V pražském Karlíně vybudovali showroom, který je zrcadlem funkčního a esteticky vyladěného bytu a plně odráží jejich filozofii – osobní přístup při návrhu a jeho uvedení v život, smysl pro jedinečnost detailu, výběr materiálů a kvalitní řemeslná práce. Více na www.designlivingconcept.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám