Hlavní obsah

Proměna bytu pro maminku s dcerou. Bydlí moderně i útulně

Foto: Ivan Svatoš

Foto: Ivan Svatoš

Reklama

Byt na pražském Chodově zařídila paní domu pro sebe a svou dceru. Pohrála si s různými typy svítidel, prostor zútulnila tapetami i obrazy a proteplila dřevěnými prvky. Pojďte na návštěvu.

Článek

Paní Jana se s dcerkou Nicole přestěhovala do bytu ve staré části pražského Chodova. Čtyřpatrový dům byl postaven přibližně před 13 lety a interiér bytu v té době zařizoval developer. Funkčně a hlavně esteticky už současným potřebám dámy a slečny nevyhovoval, proto se paní Jana rozhodla pro kompletní rekonstrukci. Sama je interiérovou designérkou, tvoří pod vlastní značkou Senses Studio, takže bylo jasné, že proměna bude plně v její režii.

Modernizace po 13 letech

„Byly tu obyčejné dveře, laminátové podlahy, původní koupelna a další věci, které se mi nelíbily. Já si zakládám především na autentických materiálech a v maximální míře se snažím používat dřevo,“ popisuje Jana Collins. Stavebně upravovali koupelnu: propojili s ní toaletu a pračku pak spolu se sušičkou přesunuli poměrně netypicky do zrcadlové skříně v chodbě.

Byt má celkem 95 metrů čtverečních a patří k němu dvě předzahrádky, každá asi 30metrová. Původně tu byl jen trávník a keře, nově přibyla dřevěná prkna, tak aby se ven dalo chodit suchou nohou.

Foto: Ivan Svatoš

Na podlaze je betonová stěrka, v obývacím pokoji ji doplňuje koberec Katherine Carnaby. TV sestava je značky Pianca, pohovka a stolky Ditre Italia a svítidlo WestwingFoto: Ivan Svatoš

Zútulnění koberci a tapetami

Na podlaze v bytě je betonová stěrka, prostory pak zútulňují a proteplují také koberce, třeba v pokojíčku mladé slečny je sytě fialový. Na stěnách použili stěrku a vinylové a textilní tapety, které každé místností dodávají originální ráz. V jídelní části je elegantní šedá, v dětském pokoji hravá s barevnými motýlky a v ložnici něžná béžovo-šedá s kovovým vláknem.

V celém bytě našla místo i řada obrazů a fotografií, které dotvářejí pravou atmosféru domova. Jana Collins také ráda pracuje se svítidly a nebojí se kombinací zdobných křišťálových s jednoduchými moderními, takže interiér zdobí množství různorodých typů.

Designové i bazarové kousky

Kuchyň je vyrobená na míru, kompletně celá včetně korpusů je ze dřeva a ručně natřená. V obývací části se pak opět potkávají různé styly – pořídili sem kožené designové křeslo, které bylo navrženo už ve 30. letech 20. století a stále se těší velké oblibě, a k němu třeba houpací křesílko, které zachránili z internetového bazaru a nechali znovu natřít a potáhnout.

„Do budoucna ještě zvažuji výměnu radiátorů, které jsem třeba v ložnici schovala za dřevěné kryty. Jinak se nám tu ale žije skvěle. Až mě překvapilo, jak může být lokalita Chodova pro bydlení příjemná. Jsme blízko obchodního centra, ale zároveň v části se starými domky, se stromy, s krásnými výhledy do zeleně a s dostatkem soukromí,“ uzavírá Jana Collins.

Foto: Ivan Svatoš

V obývací části je designové křeslo Butterfly Mariposa Pampa z hovězí kůže i houpací křesílko z bazaru, bylo potaženo látkou Designers GuildFoto: Ivan Svatoš

Vizitka studia

Navrhování a vytváření interiérů je pro Janu Collins celoživotním koníčkem. Pravidelně se jezdí inspirovat na mezinárodní veletrhy, zajímá se o novinky ve světě designu a technologií a nasává atmosféru zajímavých míst. Při navrhování interiérů klade důraz na splnění požadavků klientů a je pro ni zásadní, aby se v nových prostorách cítili tak, jak bylo zadáno. Více na sensesstudio.cz.

Reklama

Načítám