Hlavní obsah

Módní sklizeň: Jak a s čím nosit barvu vína?

Foto: Isifa

Vínovou si oblíbila i herečka Evan Rachel WoodFoto: Isifa

Reklama

Zatímco vinobraní je už za námi, v módě nás ta největší sklizeň teprve čeká. Vínová barva se totiž neobjevovala jen na šatech z módních přehlídek, ale i na rtech nebo nehtech modelek, které podzimní trendy předváděly. Dáte jí šanci také, nebo zůstanete jen u dvojky červeného?

Článek

Vínová barva má spoustu podobných vlastností jako červená (pokud jste jejími fanynkami, přečtěte si jak červenou kombinovat), i ona dokáže svou nositelku proměnit ve femme fatale, zároveň je ale elegantnější, tajemnější a umírněnější, takže si ji určitě oblíbí i ženy, které si na samotnou červenou netroufají.

S čím ji nosit?

Vínová je odstín ze skupiny červené, oproti burgundské (která je naopak odstínem fialové) obsahuje i určité procento zelené. Spousta žen se vínové bojí z jednoho prostého důvodu – neví, s čím tuhle barvu kombinovat. Obavy přitom nejsou na místě. Vínová se dá snadno spárovat s černou, s námořnickou modří, se smaragdovou, krémovou nebo s odstíny tmavě zelené. Dobře si rozumí také s hedvábnou šedou a stříbrnou (na tu si vzpomeňte hlavně při výběru doplňků). Můžete být ale samozřejmě i odvážnější a pustit se do dalších barevných kombinací, inspirací vám může být například podzimní přehlídka značky Gucci, kde se vínová objevila v doprovodu zářivé oranžové, žluté nebo světle fialové.

Foto: archiv firmy

Na foto: Gucci, ready-to-wear podzim/zima 2011Foto: archiv firmy

Návrhářka Gucci Frida Giannini ale nebyla jediná, která se nechala inspirovat vínem, s tímto odstínem si pohrával i Nicolas Ghesquière (Balenciaga), Marc Jacobs, který ho osázel puntíky a zkombinoval se zelenou, nebo Victoria Beckham, která se držela jednoho odstínu.

Foto: archiv firmy

Na foto: Marc Jacobs, ready-to-wear, podzim/zima 2011Foto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: Lanvin a Victoria Beckham, ready-to-wear podzim/zima 2011Foto: archiv firmy

Komu bude slušet?

Ptáte se, jestli vám vůbec může vínová slušet? Rozhodně ji vyzkoušejte, pokud jste typ bledé Sněhurky. Vínová je ale milosrdnější než ostrá červená a sluší tak různým typům žen. Problém s ní mohou mít jen některé zrzky, často ale stačí, když se vínová „rozbije“ dalším odstínem. Nechte proto předsudky o neslušení stranou a dejte téhle barvě alespoň šanci.

Foto: Isifa

Které z blondýnek to podle vás sluší víc?Foto: Isifa

Foto: Isifa

Máte tmavé vlasy a bledou pleť? Vínovou rozhodně zkusteFoto: Isifa

Foto: Isifa

Zrzka Deborah Ann a Leslie Mann se zlatavým nádechem vlasůFoto: Isifa

Jak s vínovou naložit?

Na to, abyste se oblékly celé do vínova, se necítíte? Zkuste pro začátek alespoň doplňky, punčochy (k odstínům, o kterých jsme psali výše), nebo se rovnou zaměřte na vaše rty či nehty. Chcete vědět, které další líčení nesmíte na podzim přehlédnout? Koukněte se do článku Konec okoukanému líčení.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): kabelka Dior a Zara (2490 Kč)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): sako Zara (2499 Kč) a kalhoty Topshop (1200 Kč)Foto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Topshop, boty (3480 Kč), punčochy (240 Kč)Foto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto: look z přehlídky Gucci, rtěnka Wine Berry od MAC (500 Kč)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Malaga Wine (OPI, 330 Kč), Thorned Rose (Orly, 250 Kč)Foto: archiv firem

Zařadíte vínovou do svého šatníku? Nebo už jste jí přišly na chuť dávno? Budeme se těšit na vaše reakce!

Reklama

Související témata:

Načítám