Hlavní obsah

Tabu jménem inkontinence: Co Janě (41) pomohlo skoncovat s tímto problémem?

Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Reklama

Paní Janu (41) začala inkontinence trápit po třetím porodu. S problémem se nejprve obrátila na svou gynekoložku, ta ji však vyprovodila se slovy, že to časem přejde. Na to Jana spoléhat nechtěla. Začala tedy pátrat na vlastní pěst, jak se problému zbavit jednou provždy.

Článek

Jak rychle se Jana do pátrání pustila, tak rychle nalezla řešení. Shodou okolností chodí na dermatologii na kliniku Medicom Clinic a ukázalo se, že zde nabízejí i ošetření FemLase, které slibuje její nepříjemné potíže odstranit.

Jana proto podle svých slov ani chvilku neváhala a objednala se na konzultaci k MUDr. Vlastě Vyhnánkové. „Nejvíc mě zajímalo, zda to bolí a co vše se bude muset po ošetření dodržovat nebo na jaká omezení se musím připravit. Nakonec se ukázalo, že je zákrok úplně bezbolestný a žádná omezení z něj neplynou,” vysvětluje prvotní obavy sympatická maminka.

Foto: Archiv redakce

Při příchodu na kliniku je třeba vyplnit anamnézu. Poté je již klientka přivítána lékařkou ke konzultaci, která Janu zbavila veškerých pochybností a strachů z operaceFoto: Archiv redakce

Zvýšení sebevědomí snadno a rychle

Konkrétní informace získané na konzultaci Janu uklidnily a strach z ošetření šel stranou. Následná profesionální péče ji utvrdila v tom, že její rozhodnutí bylo správné. Proč? „Tento laserový zákrok přináší ženám bezpočet estetických i zdravotních benefitů. Zvyšuje jim sebevědomí odstraněním lehké inkontinence či vyřešením častých urogenitálních infekcí. Obnovou elasticity vaginy se výrazně zlepší i sexuální partnerský život,” vysvětluje výhody Vlasta Vyhnánková.

Foto: Archiv redakce

Trojnásobná maminka Jana se po konzultaci s lékařkou na klinice přestala zákroku obávatFoto: Archiv redakce

Bez omezení a bez hospitalizace

Ošetření trvalo krátce – po necelé půlhodině opustila Jana ordinaci a šla domů. Na doporučení lékařky pak ošetření podstoupila po šesti týdnech ještě jednou a vše probíhalo úplně stejně jako napoprvé. „Několik dní jsem pouze dodržovala klidnější režim, ale jinak jsem fungovala tak, jak jsem byla zvyklá,” dodává spokojená pacientka.

S tím souhlasí i brněnská gynekoložka MUDr. Alena Čerešňáková: „Ve své dlouholeté gynekologicko-porodnické praxi se denně setkávám s problémem úniku moči, uvolňováním poševních sliznic, úbytkem hormonu, opakovanými záněty, suchostí a bolestí při intimním styku. Tyto obtíže bohužel postihují všechny věkové kategorie klientek – od mladých žen po prvním porodu a dále s postupujícím věkem. Podle mých dosavadních zkušeností se mi jeví laserové ošetření jako bezpečné, komfortní a účinné řešení.“

Foto: Archiv redakce

Lékařka průběh zákroku detailně vysvětlila, a Jana tak přesně věděla, co ji čekáFoto: Archiv redakce

Sbohem, inkontinence

První čtyři týdny po ošetření Jana nejprve necítila žádný rozdíl, ale na to byla lékařkou předem upozorněna. Po měsíci se očekávaná změna dostavila téměř okamžitě a Jana z toho má radost dodnes: „Je totiž skvělé, že pouhá dvě ošetření mě zbavila nepříjemného problému, a tím pádem mi zcela změnila život. Jednoduchou cestou, bezbolestně a rychle.“ Jana si tak podle svých slov znovu připadá žensky a věří, že si tento pocit zaslouží i ostatní ženy, které inkontinence trápí.

Šly byste do ošetření také, kdyby vás trápily podobné problémy?

Reklama

Načítám