Hlavní obsah
4,0
(8)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Z ryb, a to ať už sladkovodních nebo mořských, jde udělat spousta výborných pokrmů. My jsme se dnes rozhodli podívat se na to, jak si jednoduše a chutně připravit mořského vlka. Věřte, že neodoláte!

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks mořského vlka
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1/2 lžičky čerstvého oregana
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 70 g másla
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 170 stupňů. Očištěnou a vykuchanou rybu osušte, položte si ji na suché prkénko a ostrým nožem ji z obou stran několikrát nařízněte příčnými, lehce zešikmenými řezy ve směru od hlavy k ocasu.

02.

Česnek oloupejte, prolisujte a smíchejte se solí a trochou vody, aby vznikla kaše. Zvolené bylinky nasekejte najemno. Osušenou rybu ze všech stran (i zevnitř z břicha) postupně potřete česnekovou pastou i bylinkami.

03.

Pekáček vymažte kouskem másla a obě připravené ryby do něj urovnejte. Zbytek másla nakrájejte na tenké plátky a položte je navrch na rybu. Pekáček vložte do trouby a pečte asi 30 minut dozlatova. Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami.

Mořského vlka můžete také jednoduše přidat do rizota.

Reklama

Související témata:

Načítám