Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Buchta na plech s dvojí čokoládou je skvělá pro slavnostní chvíle i ke kávě.

25 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 6 ks vejce
  • 6 lžic cukru krupice
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
Krém
  • 2 hrnky mléka
  • 2 balení čokoládového pudinkového prášku
  • 250 g másla
  • 6 lžic cukru moučka
K dokončení
  • 1 ks čokoládové polevy
  • 1 hrst mandlí
Článek

Postup

01.

Na krém uvařte z mléka a pudinkového prášku podle návodu na obalu hustý pudink. Přikryjte ho folií, aby se neudělal tuhý škraloup, a nechte vychladnout. Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem a po částech všlehejte prochladlý pudink. 

02.

Vejce ušlehejte s krupicovým cukrem do pěny, přidejte mouku promíchanou s práškem do pečiva a umíchejte těsto, které upečte na vymazaném a vysypaném plechu. 

03.

Po vychladnutí plát potřete máslovo-pudinkovým krémem, uhlaďte a přelijte čokoládovou polevou. Povrch ještě můžete ozdobit mandlemi nebo oříšky.

Načítám