Hlavní obsah

Must have sezony? Sukně se zvířecím potiskem!

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když ji označíme za nejžádanější artikl sezony, nebudeme ani trochu přehánět. Pokud byste si měly pořídit jednu jedinou sukni, bez váhání bychom vám doporučili tu se zvířecím potiskem. Vy si jen musíte rozmyslet, jestli je vám sympatičtější had, zebra nebo starý dobrý leopard.

Článek

Pokud jste si sukně se zvířecím potiskem v minulosti zaškatulkovaly coby prvoplánové, dost možná na ně změníte názor. V nových kolekcích se totiž objevily ve zcela odlišném kabátku. Nejvíce vzorovaných sukní najdete v cudných délkách pod kolena, a velké procento jich tvoří také rozevláté kousky s plisováním, které by se jako vyzývavé daly nazvat jen těžko. Kratší varianty potom bývají pečlivě vyvážené strohými vršky nebo rovnou svetry. Sukně, imitující vzorek zvířat, si zkrátka rozšířily fanouškovskou základnu, a do šatníku je mohou zařadit všechny ženy, které si libují v ženskosti a eleganci.

Had, nebo leopard?

K nejoblíbenějším zvířecím potiskům patří leopard, ke kterému už si spousta z vás vztah našla. Pokud se ale budeme bavit o nových módních trendech, nad šelmy se dokázali vyšplhat (nebo vyplazit?) hadi, kteří umí působit poměrně distingovaně. Oproti leopardům navíc mívají barevně střídmější vzor, a proto mohou být pro ženy, které s touto módou teprve začínají, tak nějak stravitelnější. To samé se dá říct i o zebrách, jejichž potisk ale budete v obchodech hledat o něco déle (pokud tedy nevyužijete jeden z našich tipů).

V jednoduchosti je síla

O tom, že nutně potřebujete sukni se zvířecím motivem, už jste nejspíš přesvědčené. S čím ale takový kousek kombinovat? Doporučíme vám jednodušší kousky, které dají vzoru vyniknout. Podobně na to jdou i módní značky, které sukně nabízejí (stačí sjet pohledem o pár řádků níže).

Vršek vybírejte podle střihu a délky sukně. Platí jednoduché pravidlo: čím odhalenější nohy, tím zahalenější vršek. Podobně přistupujte i ke střihům, které obepínají siluetu.

A jak si v chladnější polovině roku poradit s výběrem bot? Možností je více. Samozřejmou volbou jsou kotníkové boty, nazout ale klidně můžete i kozačky. A vůbec neřešte, jestli je mezi obuví a spodním lemem sukně mezírka. Být tam nemusí. Móda přeje kombinaci vysokých kozaček a sukní, sahajících pod kolena.

Ke kterému zvířátku se přikloníte?

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): sukně H&M, 1299 Kč a Reserved, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): sukně 799 Kč a 599 Kč – obojí BershkaFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): sukně Zara, 799 Kč a Topshop, 1320 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): sukně 899 Kč a 699 Kč – obojí ZaraFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): sukně Dorothy Perkins, prodává Zalando, 760 Kč a Mango, 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): sukně Next, 855 Kč a plus size sukně Simply Be, prodává Zalando, 660 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): sukně H&M, 949 Kč a Lost Ink, 860 KčFoto: Archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): sukně Mango, 899 Kč a Reserved, 899 KčFoto: archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): sukně Even&Odd, 840 Kč a Just Female, 2770 Kč – obojí prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Co říkáte na sukně se zvířecími potisky? Budete je nosit, nebo jde tahle móda mimo vás?

Načítám