Hlavní obsah

Trapas! Velká večerní a jedno obočí!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Myslete na konečnou úpravuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Líčíme se pro krásu. Jenže ne vždy se to podaří a snaha o perfektní vizáž může dopadnout tragicky. Nebo spíše tragikomicky. O tom, jaké je to na večírku běhat s jedním obočím či jít do zaměstnání s oranžovou pleťovou maskou, by některé z nás mohly vyprávět.

Článek

Čtyři takové ženy se rozhodly o své trapasy podělit. A posuďme samy, že líčení může být i velký trapas.

Do práce s oranžovým „škraloupem"

Jednou takovou nešťastnicí je i třiadvacetiletá studentka Mirka z Prahy. „Při studiu jsem chodila na brigádu do jednoho fastfoodu. Vstávala jsem v běžně v šest. Ale jednou jsem zaspala. Proto jsem se rozhodla vynechat pravidelnou ranní návštěvu koupelny. Nepodívat se ráno do zrcadla byla ale chyba! Na noc jsem si zkoušela poprvé v životě dát oranžovou pleťovou masku. Šlo o hustý krém, ale do rána se z něho vytvořil takový napůl oloupaný škraloup. A přesně s tímto obličejem jsem vyrazila ráno přes půl Prahy tramvají na brigádu! Lidé po mě koukali, někteří propukali v záchvaty smíchu. Po vstupu do kuchyně se ze mě kolegové brigádníci i naše, jinak přísná šéfová, mohli potrhat smíchy. Takže jsem to běžela honem smýt. Ale dalo mi to zabrat," vypráví.

Dáma s jedním obočím

Paní Marie z Brna zase vzpomíná na ples, kam vyrazila tak trochu jako Chytrá Horákyně. Zkrátka nalíčená i nenalíčená. „Jsem přirozená blondýna a nemám skoro žádné obočí. Domalovávám je výraznou tmavě hnědou tužkou. Jenže když jsem se jednou chystala na ples, uprostřed líčení mě vyrušil telefon, a já si omylem pak zapomněla dokreslit jedno obočí. A nechtěně jsem vyrazila jen s jedním! Byla to hrůza, pánové si dělali legraci, co je to za nový styl a kolegyně se škodolibě usmívaly. Nakonec jsem to nevydržela a dojela domů se dolíčit. Pak jsem si teprve ples náležitě užila," vzpomíná Marie.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Kontrola v zrcátku někdy zabrání trapasuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Řasy nalepené na brýlích

Redaktorka Jana se pro změnu natrápila s umělými řasami. „Nechala jsem si je prodloužit. Zvolila jsem největší možnou délku, sedmnáct milimetrů. Jenže nosím brýle na blízko. A když jsem si je poprvé nasadila, řasy se pod ně zkrátka nevešly. Nemohla jsem vůbec psát. Nadneseně by se dalo říci, že mi mohli dát jakožto redaktorce pracovní neschopenku. Musela jsem si je nechat hned sundat," vzpomíná na upatlané brýle a zmačknuté řasy Jana.

Oslintané oči

„Kámoška mě jednou líčila na večerní party," začíná vyprávět třicetiletá Eva. „A dostala nápad, že by lesk na rty šel použít i na oční víčka. Což o to, nápad to byl hezký a výsledek také nevypadal rozhodně špatně. Ovšem během večera stráveného v zadýchaném klubu vrstva lesku na rty začala pomalu stékat. Nakonec jsem měla obě oči jako ubrečené, oslizlé a řasenku rozmazanou. Přítel se mě dokonce zeptal, proč pořád brečím," vypráví Eva.

Jak trapasům předejít?

  1. Před odchodem z domu se vždy podívat do zrcadla,
  2. užívat kosmetiku dle návodu a určení,
  3. případné trvalejší změny vižáže konzultovat předem s odborníky.

Reklama

Související témata:

Načítám