Hlavní obsah

Nenávidíte on-line seznamky? Takhle potkáte muže off-line!

Foto: Aila Images, Shutterstock.com

Foto: Aila Images, Shutterstock.com

Reklama

Seznamovací profily jsou jedna velká lež. Kdekdo si na nich ubírá léta, retušuje vrásky, zbavuje se kil navíc. Skutečný svět je jiný. Víte to, a proto už máte po krk vší té on-line přetvářky. Jenže kde se dá fajn chlap potkat, když ne přes síť? Možností je víc než dost. Kterou využijete jako první?

Článek

Co očekáváte od prvního kontaktu s někým novým? Chemickou reakci, podle které poznáte, jestli „to“ tam je, nebo „to“ tam není. Hru hormonů, kdy se vám rozbuší srdce a ruce najednou zvlhnou vzrušením, videohovory ani písemný kontakt nenahradí. I proto mnozí lidé dávají při seznamování přednost osobnímu setkání. Chtějí vidět, slyšet, cítit a všechno reálně prožívat v přítomném čase.

Skvělá volba, ale fajn chlapi na stromech nerostou. Kde se pohybují, když nesedí u počítače, kam se za nimi vydat a jak je neodradit?

1. Akce s přáteli doma i venku

Požádejte kamarádku, aby vás pozvala na grilovačku či narozeninovou oslavu svých dětí, kterou navštíví i single či rozvedení tatínci. Nebo spolu vyrazíte na kurz keramiky, který přítelkyně už nějaký ten pátek navštěvuje? Jak je libo. V každém případě využijte kontaktů a aktivit svých blízkých, které pro vás představují šance. Podle německých sociologů se totiž až 28 % lidí seznamuje v okruhu známých. Stačí, když začnete říkat „ano“ na různé nabídky trávení volného času. A čím víc jich bude, tím lépe. Panenku sedící v koutě dnes moc štěstí asi nepotká.

Foto: adriaticfoto, Shutterstock.com

Každá akce je dobrá příležitost k seznámeníFoto: adriaticfoto, Shutterstock.com

2. Dobrovolnická činnost a pejsek

Dobročinné akce sbližují. Najděte si organizaci nebo místo, kde pomáhají dětem, seniorům, zvířatům, sociálně slabým či nemocným, všude vás přijmou s otevřenou náručí. Kupříkladu začněte navštěvovat místní psí útulek. Pomáhejte a navazujte kontakty s lidmi, kteří jej mají na starosti, zajímejte se, kdo si jakého pejska odváží domů. Máte-li vlastního chlupáče, co nejčastěji s ním vyrážejte do parků a lokalit, od kterých se dá očekávat vyšší koncentrace jiných pejskařů. Lámete si hlavu, jak zahájit konverzaci? Jednoduše. „Jak se jmenuje váš pejsek?“

3. Nákupy v obchodech s potravinami

Kdo by to neznal! U pokladny fronta a čekání není nic moc. Všichni stojí, rozhlížejí se a znuděně prozkoumávají okolí. Tak proč nezačít hovor se sympaticky vyhlížejícím gentlemanem před vámi? I kdyby se za pár vteřin ukázalo, že je zadaný, procvičíte se v nenucené konverzaci s cizí osobou, což se jedině hodí. Úspěch seznamování totiž tkví v lehkosti, přirozenosti a pozitivně vysílaných vibracích. Věřte, že pasivní role oběti nebo drsný postoj skutečně nejsou atraktivní. „Zase je málo prodavaček? Už by s tím měli něco dělat! Taky máte chuť jít jinam?“ Ne, tohle si radši nechte pro sebe…. Ženy ve stresu totiž muže nepřitahují.

Foto: Akhenaton Images, Shutterstock.com

Dejte se do řeči s každým vhodným mužem, který se okolo vás vyskytne. Cvičení dělá mistraFoto: Akhenaton Images, Shutterstock.com

4. Komunity a skupiny

Běháte? Přihlaste se na maraton. Luštíte křížovky? Zúčastněte se klání nadšených křížovkářů. Kdekoli se lidé se stejnými zájmy shlukují do skupin a komunit, je to pro vás dobré místo k seznámení. Nechte se tím vést! Nebo si sbalte tašku a mobil a vyrazte za hranice všedních dní – sehnat parťáka pro cestování není složité.

5. Spolucestování

I když se současná situace silně dotýká cestování za hranice, pro flirt, zábavu a seznamování to není překážka. V Česku je tolik krásných míst, která se dají probádat – klidně ve dvou, a to v rámci spolucestování, kdy si přizvete parťáka třeba na jednodenní výlet na kolech. Svůj požadavek zaregistrujte na nějakém cestovatelském portále a vyčkejte na zpětnou vazbu. (I když vás seznamování on-line unavuje, stále je internet dobrý nástroj, jehož síla se dá využít.) Navíc platí, že i kdyby všechno selhalo, jedná se o dobrý trénink v mezilidských vztazích. S každou zkušeností a novým přátelstvím rostete jako člověk a to je vždy sexy. Jdete do toho?

Silně vás přitahuje, i když si s ním nedokážete představit vztah? Tohle jsou pro a proti náhodného sexu!

Reklama

Načítám