Hlavní obsah
4,0
(6)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Milujete sýry v jakékoli podobě? Pak jistě neodoláte ani nakládanému domácímu hermelínu. To je klasika. Ovšem už jste vyzkoušeli třeba nakládané blaťácké zlato?

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 300 g blaťáckého zlata
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g sterilovaných kapií
  • 3 lžíce grilovacího koření
  • 1/2 l slunečnicového oleje
Článek

Postup

01.

Sýr nakrájejte na kostičky a obalte v koření.

02.

Pak rozkrájejte cibuli a česnek na plátky a přeceďte kapie přes sítko.

03.

Poté vše střídavě s kostičkami sýru navrstvěte do půllitrové sklenice a zalijte olejem. Pokud chcete mít sýr rychleji uležený, nechte ho 5 až 8 dní na kuchyňské lince. V ledničce vydrží naložený klidně i 14 dní. Nejlepší je sýr s chlebem nebo čerstvým rohlíkem.

Vyzkoušet můžete i naložený balkánský sýr.

Reklama

Související témata:

Načítám