Hlavní obsah
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Už vás nebaví k pivu jen utopenci nebo nakládaný hermelín? Vyzkoušejte nakládané syrečky. Jsou pikantní a lahodné!

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 balení olomouckých tvarůžků
    7
  • 4 ks feferonek
  • 2 stroužky česneku
  • 300 ml řepkového oleje
  • 2 lžíce listové petržele
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Připravte si 2 sklenice o objemu asi 300 ml. Olomoucké tvarůžky rozdělte do sklenic.

02.

Feferonky opláchněte a nakrájejte na kolečka. Použijte různé barvy, bude to ve sklenicích vypadat přitažlivěji. Zejména pokud se rozhodnete, že věnujete nakládané tvarůžky jako jedlý dárek.

03.

Do sklenic přisypte nasekanou petrželku, přidejte na plátky nakrájený česnek, kolečka feferonek a pepř. Vše zalejte olejem až po okraj.

04.

Skleničky zavíčkujte a nechte je aspoň týden stát v chladu a suchu. Tvarůžky pak podávejte jako chuťovku k pivu.

Možná by vám ale chutnaly víc olomoucké tvarůžky smažené a s uherákem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 148,15 kJ
Bílkoviny14,85 g
Tuky75,78 g
Sacharidy4,59 g
Sůl11,5 g
SAFA37,72 g
Vláknina0,9 g
Cukry3,12 g
Související témata:

Načítám