Hlavní obsah

Nakládané olomoucké tvarůžky

Hodnocení:
(103)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Už vás nebaví k pivu jen utopenci nebo nakládaný hermelín? Vyzkoušejte nakládané syrečky. Jsou pikantní a lahodné!

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 balení olomouckých tvarůžků
  • 4 feferonky
  • 2 stroužky česneku
  • 300 ml řepkového oleje
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžička drceného pepře
Článek

Postup

Krok 1: Připravte si 2 sklenice o objemu asi 300 ml. Olomoucké tvarůžky rozdělte do sklenic.

Krok 2: Feferonky opláchněte a nakrájejte na kolečka. Použijte různé barvy, bude to ve sklenicích vypadat přitažlivěji. Zejména pokud se rozhodnete, že věnujete nakládané tvarůžky jako jedlý dárek.

Krok 3: Do sklenic přisypte nasekanou petrželku, přidejte na plátky nakrájený česnek, kolečka feferonek a pepř. Vše zalejte olejem až po okraj.

Krok 4: Skleničky zavíčkujte a nechte je aspoň týden stát v chladu a suchu. Tvarůžky pak podávejte jako chuťovku k pivu.

Možná by vám ale chutnaly víc olomoucké tvarůžky smažené a s uherákem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama