Hlavní obsah

Nakládané švestky pečené ve slanině

Foto: Autorky

Foto: Autorky

Reklama

Připravte si na Silvestra švestky naložené do whisky, plněné mandlí a obalené ve slanině. Lepší a jednodušší sváteční chuťovku pro hosty už nenajdete!

Článek

Švestky obalené ve slanině jsou už docela klasika, pokud je ale nejdřív naložíte do alkoholu a poté naplníte mandlemi, vytvoříte naprosto luxusní lahůdku, kterou potěšíte přátele nejen na Silvestra!

Pečené švestky se slaninou a whisky

  • 100 g sušených švestek -
  • 50–100 ml whisky nebo brandy -
  • 50 g mandlí -
  • 150 g slaniny v plátcích -

Postup

Krok 1: Nejprve naložte sušené švestky do alkoholu. Ideální bude dobrá whisky nebo brandy, ale postačí i klasický český rum. Nejlepší je nechat švestky naložené přes noc, při nedostatku času stačí hodinka dvě.

Krok 2: Naložené švestky naplňte mandlemi a obalte je plátky slaniny. Můžete je nechat jen tak nebo je ještě pro jistotu propíchnout párátky.

Krok 3: Švestky pečte pod grilem asi na 200 °C, dokud slanina nebude hezky zlatavá až křupavá. A to je vše. Můžete podávat teplé i studené.

Hledáte tipy na další zajímavé a výborné pohoštění? Vyzkoušejte třeba celerové jednohubky s kuřecím salátem bez pečiva nebo slaninové jednohubky s kapustičkami bez pečiva.

Reklama

Načítám