Hlavní obsah

Nakládané švestky pečené ve slanině. Znáte lepší pochoutku?

Foto: Autorky

Tímto pohoštěním musí být každý nadšený. Je jednoduché a lahodné

Připravte si na Silvestra nakládané švestky, plněné mandlí a obalené ve slanině, lepší novoroční dobrotu už nenajdete!

Článek

Švestky obalené ve slanině jsou už docela klasika, pokud je ale nejdřív naložíte do alkoholu a poté naplníte mandlemi, vytvoříte naprosto luxusní lahůdku, kterou potěšíte své přátele nejen na Silvestra!

Na 1 dávku potřebujete: 100 g sušených švestek, 
50–100 ml whisky nebo brandy, 50 g mandlí
, 150 g slaniny

Postup: Nejprve si naložte sušené švestky do alkoholu. Ideální bude dobrá whisky nebo brandy, ale postačí i klasický český rum. Nejlepší je nechat švestky naložené přes noc, stačí je však nechat naložené i jenom hodinku až dvě. Potom švestky naplňte mandlemi a obalte je plátky slaniny. Můžete je péct samostatně nebo je ještě pro jistotu propíchnout párátky. Švestky pečte pod grilem asi na 200 stupňů, dokud slanina nebude hezky zlatavá až křupavá. A to je vše. Můžete je podávat teplé i studené.

Hledáte tipy na další silvestrovské pohoštění? Vyzkoušejte třeba slaný štrúdl s ricottou a sušenými rajčaty. Nebo vás možná okouzlí některý z našich výborných receptů. Ať už to bude řepa na topinkách či 3 tipy na škvarkové pomazánky, určitě si na nich vaši hosté pochutnají.

A co mají nejraději vaši hosté?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama