Hlavní obsah
3,0
(47)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Prý bychom měli jíst co nejvíce zeleniny. Jestli se ale počítá, i když ji zabalíme do křupavé slaniny a pikantního medovo-hořčičného kabátku, jsem se nikde nedočetla...

5 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
30 kusů
  • 30 ks růžičkové kapusty
  • 15 plátků anglické slaniny
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Troubu vyhřejte na 200 °C. Z kapustiček odřízněte košťálek a odstraňte poškozené svrchní lístky.

02.

Plátky slaniny podélně rozpulte a do každého kousku zabalte jednu kapustičku. Spojem dolů položte na pečicí papír a pečte 15 minut.

03.

Mezitím smíchejte med s hořčicí a čerstvě mletým pepřem. Předpečené jednohubky směsí potřete a pečte dalších asi 15 minut dozlatova.

04.

Podávejte jen tak nebo s další várkou hořčice smíchané s medem (na dip je dobrá hrubozrnná hořčice).

Když necháme stranou obligátní chlebíčky a chipsy, jaké zobání k pivu nebo vínu máte nejraději?

Reklama

Související témata:

Načítám