Hlavní obsah

Slaninové jednohubky s kapustičkami

Hodnocení:
(27)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Prý bychom měli jíst co nejvíce zeleniny. Jestli se ale počítá, i když ji zabalíme do křupavé slaniny a pikantního medovo-hořčičného kabátku, jsem se nikde nedočetla...

Ingredience pro:
30 kusů
  • 30 růžičkových kapustiček
  • 15 plátků anglické slaniny
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

Krok 1: Troubu vyhřejte na 200 °C. Z kapustiček odřízněte košťálek a odstraňte poškozené svrchní lístky.

Krok 2: Plátky slaniny podélně rozpulte a do každého kousku zabalte jednu kapustičku. Spojem dolů položte na pečicí papír a pečte 15 minut.

Krok 3: Mezitím smíchejte med s hořčicí a čerstvě mletým pepřem. Předpečené jednohubky směsí potřete a pečte dalších asi 15 minut dozlatova.

Krok 4: Podávejte jen tak nebo s další várkou hořčice smíchané s medem (já jsem na dip použila hrubozrnnou hořčici).

Když necháme stranou obligátní chlebíčky a chipsy, jaké zobání k pivu nebo vínu máte nejraději?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama