Hlavní obsah

Naložený hermelín s ořechy a tymiánem

Hodnocení:
(9)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Nakládaný hermelín v elegantním hávu? Naplňte ho směsí ořechů, tymiánu a česneku! Takhle připravený sýr je skvělý k pivu, jako hodně řízný vyprošťovák i vítaný jedlý dárek.

Ingredience pro:
4 kusy
  • 4 hermelíny
  • 1 červená cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky drceného pepře
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • slunečnicový olej
Článek

Postup

Krok 1: Sýry prokrojte, jednu malou cibuli nakrájejte na plátky a česnek prolisujte a smíchejte s tymiánem, solí, pepřem, lžící oleje a nasekanými ořechy. 

Krok 2: Hmotu rozdělte do hermelínů, do každého přidejte plátek cibule a spolu se zbylou cibulí upěchujte do skleniček nebo jedné velké sklenice a zalejte olejem. Nechte odležet 3-5 dnů při pokojové teplotě a poté přemístěte do lednice. Pokud sýry chystáte jako jedlý dárek, nechte je v lednici raději celou dobu.

Foto: Eva Malúšová

Zkuste tuhle hospodskou klasiku tentokrát jako „osobáčka" s ořechy, tymiánem a červenou cibulí

Na Nový rok naložený hermelín možná poslouží i jako pikantní vyprošťovák, co myslíte?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek