Hlavní obsah

Návod na život aneb Takhle budete v roce 2019 trendy

Foto: BodiaPhoto, Shutterstock.com

Foto: BodiaPhoto, Shutterstock.com

Reklama

Návod se dá sehnat v podstatě na cokoli. Na kávovar, na auto, na to, jak si ušít šaty, uplést šálu, jak ostříhat psa. Ale na život? Na to, jak se dostat na společenskou špici? Ano, i na to je návod!

Článek

Je to vlastně jednoduché. Stačí dělat všechno, co je takzvaně IN, a vyvarovat se všeho, co je OUT. A rázem je z vás hvězda, někdo, koho stojí za to pozvat na každou party, s kým je čest se přátelit, kdo je oblíbený, prostě člověk z jakési imaginární vyšší společenské třídy.

A jakási sociální bible, magazín Tatler, vydal návod na to, jak se na špici dostat (případně z ní nespadnout). Tady jsou věci, které budou v roce 2019 IN, a také ty, na které příští rok radši zapomeňte.

Tohle bude IN

Je to trochu bizarní, těžko říct, zda se tím někdo doopravdy řídí, ale takhle to prostě magazín Tatler vidí.

Chcete-li být příští rok „za hvězdu“, musíte splnit první „must have“ roku 2019. Musíte mít práci! Těžko říct, jakou, nejspíš bude rozdíl mezi pomocnou silou v úklidové firmě, modelkou a ředitelem planety, ale asi lepší něco než nic. Razítko z úřadu práce vás na výsluní jednoduše nevynese!

No a máte-li zaměstnání, najděte si ještě výrazně staršího nejlepšího kamaráda či kamarádku. To vám prý společenské postavení také dost vylepší.

No a pak už jen pár „drobností“ typu, co jíte, co pijete, o čem mluvíte, kam jezdíte na dovolenou a podobně. Tohle je seznam, který by se měl stát vaší mantrou roku 2019:

  • Chléb, sladkosti a smažená vejce - Zapomeňte na bezlepkové diety a vlastně diety jako takové. Příští rok bude v módě chleba, sladkosti a také smažená vejce. Jak přesně to zkombinujete, už je na vás, ale rozhodně tyhle pochutiny do svého jídelníčku na příští rok zařaďte.
  • Šampaňské - A aby vám to hezky klouzalo do krku, je potřeba chlebíček trochu zapít. A nejlépe šampaňským, to bude totiž nápoj roku 2019. Jo a dopřát byste si ho měli už u oběda, protože právě to je čas, kdy bude IN začít popíjet.
  • Zdvořilost, věrnost a láska k rodičům - Se zdvořilostí nejdál dojdeš, a zjevně to platí i pro příští rok. Slušnost a galantnost budou v módě, tak alespoň za to zaplať pánbůh. Pryč jsou ale i doby, kdy chlubit se několika milenci či milenkami byla velká frajeřina, rok 2019 bude prý patřit monogamii. Takže hurá podruhé! A pak tu máme vztah k rodičům, ty byste měli v roce 2019 milovat a ctít. Ale pozor, nechce to s nimi mít vyloženě přátelský vztah, protože kámošit s mámou nebo tátou bude OUT!
  • Tištěné noviny - Jednadvacáté století sice patří internetu a mobilním technologiím, ale stejně uděláte největší parádu, když do nového roku vkročíte s tištěnými novinami v podpaží. Kupovat si tištěná média bude velká móda.
  • Mluvené slovo - I příští rok bude stylové číst knihy a být tak trochu knihomol, ale chcete-li opravdu zazářit, vsaďte na audioknihy. Ty bude totiž poslouchat skutečná sociální smetánka.
  • Koníčky a zájmy - Samozřejmě dost záleží na tom, co vás bude příští rok bavit, čemu se budete věnovat. A Tatler doporučuje dvě věci – astrologii a zahradničení. Ale nebojte, nemusíte hned okopávat záhony, stačí mít o zahradničení nějaké ty teoretické vědomosti a hezky o nich mluvit na večírcích. No, a když bude nejhůř, vytáhněte z kapsy nějakou astro knížku, a máte vyhráno.
  • Kam na dovolenou - Rozhodně vyrazte na sever, ideálně pak do Švédska. To je země zaslíbená, alespoň pro příští rok. Hlavně zapomeňte na Francii, ta už je zcela nemoderní.
Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Šampaňské bude prý nápojem roku 2019!Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Tohle bude OUT

Hodláte se řídit podle předešlého seznamu? Super, ale vyhráno nemáte. Musíte si totiž dát pozor na následující věci, které vás mohou snadno poslat z výsluní na dno. A i když poletíte se šampaňským v jedné a s chlebem v druhé ruce, pád to bude nepříjemný.

  • Dietní omezení - Máte alergii na oříšky, nesnášíte laktózu nebo nedej bože nejíte maso? Rozhodně to nikomu neříkejte, mít jakékoli dietní požadavky bude příští rok totálně OUT. Radši zemřít než se ptát, zda tenhle dortík náhodou neobsahuje oříšky.
  • Abstinence - Nepijete alkohol (a je jedno, proč)? Tak to máte v roce 2019 nejspíš problém. Abstinence se nosit nebude! Ale pozor, nezachráníte to ani ginem s tonikem nebo sklenkou bílého vína. Tyhle nápoje jsou taky OUT!
  • Na hygieně záleží - Ústní voda, papírové kapesníčky, vlhčené ubrousky. Na tyhle tři věci zapomeňte, jakmile je ve vaší koupelně nebo kabelce někdo spatří, je vaše kariéra společenské hvězdy v troskách! Do čeho se bude v roce 2019 smrkat, nevíme, možná se modlete, abyste nechytli rýmu.
  • Jachting - Říkáte si, že zálibou v jachtingu nic nezkazíte? No, tak to se budete divit. Jachty jsou pro pozéry, snoby a zlatou (hloupou) mládež. Jak už jsme psali, kdo chce být IN, tak zahradničí a u toho studuje horoskopy.
Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Hlavně se neptejte na složení jídla v restauraci!Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Tak co myslíte? Bude z vás v roce 2019 společenská hvězda?

Reklama

Související témata:

Načítám