Hlavní obsah

Návod pro všechny ženy. Takhle si řekněte o sex

Foto: Merla, Shutterstock.com

Foto: Merla, Shutterstock.com

Reklama

Sex už dávno není žádné tabu, ale pořád platí, že aktivnější jsou muži. Podle nejrůznějších studií iniciují sex až dvakrát častěji než ženy. Přitom ale touží, aby se toho jejich partnerky alespoň občas ujaly. Jak na to, abyste si nepřipadaly hloupě?

Článek

Podle jedné americké studie, do níž se zapojily čtyři tisíce dospělých, dává 22 procent dotazovaných heterosexuálních žen první impuls k milování jen velmi zřídka, nebo dokonce nikdy. Ačkoli je společnost k otázkám sexu stále liberálnější, pořád platí, že první krok nechává něžné pohlaví spíš na mužích. „Přitom právě tahle ženská zdrženlivost je jednou z věcí, na kterou si pánové stěžují. Kdyby ženy stud překonaly a alespoň čas od času převzaly otěže, muži by byli nadšení a určitě by se to na sexuálním životě párů velmi příjemně projevilo,“ tvrdí britská expertka na vztahy a sex Tracey Cox.

Proč to neděláte častěji?

Iniciací sexu totiž vysíláte partnerovi velmi příjemný vzkaz: Chci tě, toužím po tobě, přitahuješ mě! A to chce ve vztahu cítit každý, muži i žena.

Proč jsou tedy dámy tak zdrženlivé? Někdy je na vině nízké sebevědomí, jindy ale třeba i to, že nemají příležitost. „Je to jednoduchý zákon. Čím častěji jeden z páru dává k sexu impuls, tím méně to dělá ten druhý. Přitom spousta mužů si myslí, že jejich ženy nedělají první krok, protože o sex nestojí, ale pravda je i taková, že jednoduše nemají příležitost – partner je vždy předběhne,“ vysvětluje Tracey Cox v britském magazínu Daily Mail.

V takovém případě prý stačí, když to žena muži vysvětlí. Když mu řekne, že by chtěla být alespoň občas ta první, ale jeho tempu jednoduše nestačí. „Klidně můžete učinit dohodu, že následující týden, dva či měsíc nebude muž sex vůbec iniciovat a vše nechá na vás. Časový úsek samozřejmě zvolte podle toho, jak často spolu obvykle míváte sex,“ radí Tracey Cox.

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Výzvou k sexu vysíláte partnerovi velmi příjemný vzkaz: Chci tě!Foto: puhhha, Shutterstock.com

Nevíte, jak na to

Odbornice ovšem přiznává i to, že problém bývá často v tom, že ženy (neb nemají praxi) vlastně netuší, jak si o sex „správně“ říct. Při svých pokusech si připadají hloupě, trapně, stydí se, a tak to radši vzdají. Jejich signály bývají navíc nepochopeny a to je také odradí. „Nenápadný svůdný pohled přes rameno, když jdete do ložnice, je fajn, ale muž ho může snadno přehlédnout. Je potřeba udělat něco, z čeho je skutečně jasné, o co vám jde,“ říká Tracey Cox. Podle ní by ženy měly být v tomto směru mnohem odvážnější, asertivnější, přímější. A proto nabízí pár rad:

  • Zapomeňte na klasickou pusu na dobrou noc, dejte místo toho partnerovi vášnivý a hluboký polibek.
  • Běžné pyžamo či noční košili nahraďte sexy prádlem.
  • Nehlaďte partnera po skráních ani po zádech či hrudníku, ale odvážně přesuňte dlaně níž k jeho podbřišku.
  • Spěte nahé a tělo přimkněte těsně k mužovu tělu.
  • Počkejte, až se půjde partner sprchovat či koupat, a přidejte se k němu.
  • Připravte společnou koupel. Napusťte vanu, přidejte bublinky a dvě sklenky šampaňského. Vlezte si do vany s jednou skleničkou, druhou podejte partnerovi.
  • Zašeptejte mu do ucha něco svůdného, klidně jen prosté sdělení, že po něm toužíte.
  • Po večerní sprše se neoblékejte v koupelně, ale jděte nahé do ložnice a tam se před zraky partnera pomalu oblékejte do nočního oblečení (možná to ani nestihnete).

Nenechte se odradit

Pokud je pro vás tahle činnost v podstatě nová, nebuďte překvapené, že se zpočátku nebudete cítit úplně ve své kůži. Je to jako s jakoukoli jinou věcí, kterou si teprve osvojujete – jistotu získáte postupem času.

A nebuďte zklamané, když to zrovna nevyjde. „Myslete na to, že partner je jenom člověk, ne robot. Ani on nemusí mít zrovna na sex chuť, může říct ‚promiň, zlato, dnes ne‘,“ říká Tracey Cox. Neznamená to, že o vás nestojí, stejně jako když vy jeho návrhy někdy odmítáte. Bylo by totiž opravdu dětinské si myslet, že budete mít oba naprosto identické potřeby a budete mít vždy ve stejnou chvíli chuť na milování.

Ve vztahu je nejdůležitější umět se dohodnout, pochopit, co kdo potřebuje a na co se cítí. Pomoci může i medvídek a panenka – dva signály, že večer (ne)chcete sex.

Reklama

Související témata:

Načítám