Hlavní obsah

Jak nastartovat touhu? Mluvte o svých fantaziích a snech, odhoďte zábrany a rozkoš oplácejte

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Přestává vás milování poslední dobou těšit a bavit? Důvodů bude asi víc, důležité ovšem je, zda máte chuť svůj milostný život restartovat. Pokud ano, zaměřte se především na čtyři základní body a přestanete své libido postrádat.

Článek

Dotek, polibek, orgasmus, blízkost osoby, ke které chováte vřelé city. Co povyšuje sex, tedy fyzickou aktivitu, která se už dávno neprovozuje jen kvůli plození, na magický okamžik plný všemožných emocí, třaskavé vášně a energie?

Hluboké sexuální uspokojení nastoluje důvěru, intimitu a schopnost relaxovat v daném okamžiku „teď a tady“. Jenže to se lehce řekne, ale hůř udělá. Vytváření příznivých podmínek a příjemného prostředí vyžaduje trochu úsilí. Sexuální terapeutka Angela Watson, která se i na svém blogu této problematice dlouhodobě věnuje, nabízí 4 tipy, díky nimž váš sexuální život dostane úplně nový rozměr. Za vyzkoušení rozhodně stojí.

1. Jak mluvit o sexu? Otevřeně!

Výzkumy dokazují, že sexuálně nejspokojenější páry jsou ty, které otevřeně komunikují o svých přáních a tužbách. „Pamatujte však, že někdy to, co říkáme, neodpovídá tomu, na co skutečně myslíme. Nebojte se v tématech jít víc do hloubky a skutečně se ponořte do věcí, které vám partner říká. Vzájemně byste měli porozumět svým záměrům,“ vysvětluje terapeutka, a poukazuje tak na jeden častý milenecký nešvar – podceňování podrobností v komunikaci.

Třeba když si váš partner vyhlédne v pornofilmu nějakou praktiku, kupříkladu hluboké hrdlo (deep throat – penis se zasouvá do úst až krku), která je součástí BDSM. Hluboké hrdlo vyvolává dávivý reflex a skutečně chvíli trvá, než mu přijdete na chuť. Milenec vás ale přemluví se slovy: „Kdyby něco, přestanu.“

Jenže kvůli tomu, že se o věci nebavíte opravdu podrobně, si zapomenete domluvit bezpečný signál, kterým se praktika ukončí v případě, že se nebudete cítit dobře. A to se také stane. Po druhém zásunu penisu do svých úst nechcete pokračovat, jenže partner vaši hlavu na svém klíně přidržuje až příliš pevně. Vy se snažíte ze sevření vymanit a ještě mu hodláte vynadat, že se chová násilně. Spokojenost není ani na jedné straně. Nestrkejte hlavu do písku, mluvte o detailech a vůči novým technikám buďte v rámci plánování preciznější.

2. Rozkoš spravedlivě oplácejte

Sex vyžaduje pečlivou koordinaci, ale i vnímavost. Mysl vás obou by se měla soustředit na oboustranné potěšení a poctivé střídání v polohách a aktivitách. Pokud vás milenec půl hodiny masíruje, pak dalších 15 minut dráždí prsty a ještě si váš klín přitiskne k ústům, aby vás co nejvíc uspokojil, urazí ho, když se pak hned zvednete a nevěnujete stejnou péči zase vy jemu. Rozkoš si oplácejte, a pokud to jeden z vás nedělá, uspokojení se prohlubovat nebude. Navíc odmítání orálního sexu patří k nejčastějším mužských stížnostem na partnerku, takže pokud má ve vaší posteli zavládnout harmonie, vyplatí se na to myslet.

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Oba byste měli být víceméně stejně aktivní, jinak se bude jeden cítit ošizenFoto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

3. Přijměte, že sexuální preference se mění

Vzdělávejte se v poznávání těla svého partnera a nechte ho, aby neustále poznával to vaše – hrál si s ním a dotýkal se různých částí. Každý by měl pochopit, jaké praktiky jsou zodpovědné za příjemné pocity toho druhého, navíc platí, že sexuální preference a možnosti se časem mění.

Zvlášť v období hormonálních bouří (těhotenství, menopauza, andropauza) nebo po chirurgických zákrocích, úrazech i jiných zásazích do těla je obvyklé, že dochází ke změnám. Začne vás třeba bavit poloha, která vám do té doby nic neříkala, chuť na sex máte v jinou denní dobu, vzrušuje vás jiná technika. Změna je život a i k sexu patří. Nemějte dojem, že když milenec doteď vyžadoval felaci a variaci psí pozice, bude to tak do smrti.

4. Smiřte se s dočasnou nespokojeností

„Kvalitní vztah, včetně toho sexuálního, se nebuduje dny nebo týdny. Cesta k němu vede skrz mnoho pokusů a omylů. Během života jednoho páru spokojenost také často kolísá. V praxi často vidím, že v dlouhodobém vztahu sexuální uspokojení v průběhu času klesá, což je jedním z důvodů, proč jsou konflikty ve vztazích tak běžné. Jenže stává se i to, že po čase se sice menší, ale přece jen vášeň znovu obnoví. Kompatibilita a porozumění vyžadují čas a trpělivost,“ objasňuje Watson.

Článek byl aktualizován o nové informace

Reklama

Načítám