Hlavní obsah

Návštěva: Velkorysý byt pro čtyřčlennou rodinu

Foto: Tomáš Dittrich

Foto: Tomáš Dittrich

Reklama

Majitelé si přáli vytvořit pohodlný a netradiční interiér s dostatkem soukromí pro všechny členy rodiny. Nahlédněte s námi do bytu, který přes svou velikost působí skutečně útulným dojmem.

Článek

Velkometrážní byt o výměře 175 m² se nachází v novostavbě v pražských Holešovicích. Majitelé se na počátku spolupráce s designérkou Ivanou Šustrovou rozhodli k úpravě stávající dispozice 5+kk na 4+kk. Tím dali vzniknout velkorysé obývací místnosti s kuchyní a jídelním koutem, která přirozeně navazuje na venkovní terasu a okolní zeleň. „Klienti se na mě obrátili na základě předchozí spolupráce. Nynější projekt proto proběhl bez větších změn a zásahů ze strany majitelů,“ říká autorka realizace Ivana Šustrová.

Obývacímu pokoji vévodí kámen

Dominantou obývací části je krbová stěna z přírodního kamene s přiznanými hrubými spárami a zabudovaným krbem. Velkoformátové desky kamene jsou dále použity na kuchyňské lince a obkladu barového ostrůvku. Linka je provedena v černohnědém lesku tak, aby byl tmavý odstín upozaděn oproti obývací a jídelní zóně.

Foto: Tomáš Dittrich

Vestavný nábytek byl vyroben na míru dle návrhu architektkyFoto: Tomáš Dittrich

Ručně vyráběná měděná svítidla

Výrazným prvkem obytné části jsou ručně vyráběná svítidla v mosazi, která tvoří tři samostatné a odlišné sestavy. Světla jsou stmívatelná, a je tak vždy možné prostředí libovolně přizpůsobit podle nálady obyvatel. „Celkové vyznění interiéru má zahrnovat komfort, útulnost, variabilitu v nastavení atmosféry a dostatek soukromí pro jednotlivé členy rodiny,“ vysvětluje koncept designérka.

Foto: Tomáš Dittrich

Spojujícími prvky tří rozdílných sestav osvětlení Henge je mosaz a oblé tvaryFoto: Tomáš Dittrich

Prostorná terasa

Byt disponuje velkou terasou a balkonem o rozměrech 52 m². Je osázena množstvím zeleně, která propojuje interiér s exteriérem. Terasa je vybavena venkovním lihovým krbem kotveným na zdi a zónou pro odpočinek i příjemné posezení.

Foto: Tomáš Dittrich

Celoprosklenné zábradlí nenarušuje výhled na řekuFoto: Tomáš Dittrich

Elegantní ložnice, každá trochu jinak

Všechny ložnice byly navrženy v elegantním stylu, který navazuje na obytnou část. Designérka jednotlivé pokoje vybavila několika odlišnými kusy nábytku a barevností – hlavní ložnice je v zemitých světlých tónech, pánský pokoj v odstínech hnědé a modré a dámský ve vínové a krémové.

„Celkový koncept a barevnost jsme doladili během pár týdnů, podstatně delší čas nám zabrala realizace. Projekt jsme dokončili po 18 měsících. Největším oříškem byly časové průtahy během předání bytu a velké množství atypických prvků, které navazovaly na inteligentní řízení domácnosti,“ shrnuje spolupráci designérka Ivana Šustrová.

Foto: Tomáš Dittrich

Dámskou ložnici v odstínech krémové a fialové doplňují květinyFoto: Tomáš Dittrich

Inteligentní domácnost

Majitelé se rozhodli vybavit byt systémem inteligentní domácnosti – spočívá v propojení ovladačů osvětlení, vytápění, kamerového systému a ozvučení. Celou domácnost ovládají uživatelé z jednoho zařízení, a to kdykoliv a odkudkoli.

Vizitka studia

Ivana Šustrová vystudovala interiérový design na School of Design v Brightonu a během kariéry prošla českými i zahraničními ateliéry. V roce 2012 založila studio Designist. Věnuje se individuálním návrhům soukromých i komerčních interiérů včetně realizace a poradenství.

Líbí se vám mosazné doplňky?

Reklama

Související témata:

Načítám