Hlavní obsah

Nejde mu to v posteli? Takhle z něj uděláte přeborníka!

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to k zlosti. Milujete ho, je vám s ním fajn, vážíte si ho, důvěřujete mu, ale v posteli to s ním nestojí za nic. Jak mu to říct? Jak zařídit, aby z něj byl lepší milenec? Prý je to snazší, než to vypadá!

Článek

Můžete mít nejlepšího chlapa na světě, ale když vám to s ním neklape v posteli, na kvalitě vztahu se to projeví. Jenže říct muži, kterého milujete, „hele jsi super, ale v posteli nic moc“ je v podstatě okamžitá vražda vztahu. Ale nemůžete ani mlčet – špatný sex vztah také zabije, jen o něco pomaleji než vražedná upřímnost. Britská sexpertka má návod, jak to zařídit šetrně.

Plán mimo postel

Sice jde o to, co se děje (nebo neděje) v ložnici, ale práce začíná mimo ni. V prvé řadě si vy samy musíte ujasnit, co přesně chcete, nechcete a podobně. „Říct ‚nesnáším, když děláš to či ono‘ je sice celkem snadné, ale není to vůbec konstruktivní. Kritika bez toho, aniž byste nabídly určité konkrétní alternativy, je na nic,“ říká Tracey Cox.

Podle ní byste se měly nejdřív zaměřit vyloženě jen na sebe a vytvořit seznam: sepište deset věcí, které byste chtěly dělat v posteli častěji, dále deset věcí, jež byste naopak chtěly dělat méně často, a také deset sexy novinek, které byste rády vyzkoušely.

Hotovo? Tak se ještě ujistěte, že je seznam opravdu jasný a konkrétní a že je tam napsáno, co, jak dlouho, jak často a třeba i s jakou intenzitou chcete či nechcete provozovat. Partner totiž neumí číst vaše myšlenky a to, že vás miluje, neznamená, že má naprosto jasno, jak vás udělat šťastnou.

Mluvte!

Poté musejí následovat další kroky: seznam ukažte partnerovi. „Teď musíte prostě otevřít pusu a říct mu to,“ říká Tracey Cox. Základem je najít vhodný čas. „Říkejte si, co chcete, ale podle mě je ideální okamžik, kdy před sebou máte lahev vína, jste uvolnění a dobře se bavíte. To jsou chvíle, kdy se téma sexu dá vytáhnout,“ radí Tracey Cox s tím, že na to ale musíte jít chytře a nebát se ani trochu lhát.

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Do hovorů o sexu se pouštějte jen ve chvíli, kdy se oba cítíte dobře a uvolněněFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

Můžete to navléknout třeba na kamarádku (klidně může být vymyšlená), které to doma v posteli neklape, takže manžela podvádí. Jen kvůli sexu. A pak můžete pokračovat, že se bojíte, aby se třeba něco podobného nestalo vám... A tak jste prostě přemýšlela, jak váš milostný život oživit. To je ten moment, kdy vyndáte svůj seznam a začnete o něm debatovat. „Tahle diskuze může vést ke skvělému výsledku, aniž byste musely partnerovi říct či jakkoli naznačit, že ho nepokládáte za kdovíjakého milence,“ dodává Tracey Cox.

Zpátky do postele

Praxe dělá mistry, takže nyní se vaše snahy musejí přesunout do ložnice. Základem úspěchu je ale podle Tracey Cox umění zaměřit se nejdříve na partnerovy klady, nikoli jen na jeho nedostatky. „Prostě vždycky začínejte tím, co se vám na jeho stylu líbí, co vám je příjemné. Mluvte o tom, čeho byste chtěly víc, ne o tom, čeho byste chtěly míň,“ tvrdí Tracey Cox.

A naučte se být taktní a balancujte na pomyslném laně. V tomto případě je lhaní vaším největším pomocníkem. „Je prostě lepší říct ‚to bylo krásné, jak ses jazykem dotkl tohohle místa, udělej to znova‘ než otráveně říct ‚bože, jsi úplně mimo, tohle není vůbec moje erotogenní zóna‘,“ vysvětluje Tracey Cox.

V posteli byste ale měly mluvit co nejméně – použijte raději řeč těla. Velkým pomocníkem jsou třeba ruce: nasměrujte si jeho hlavu, ruce, boky (cokoli) přesně tam, kde je chcete mít. Je to jednoduché, ale zatraceně účinné.

Přihořívá, přihořívá, hoří

Tuhle hru zná asi každé dítě, ale vy si ji můžete zahrát v posteli. Použijte hlas a pracujte s intenzitou vzdechů. Není-li partner hluchý, jistě si brzy spojí vaše silné vzdechy s místy, kde vám je jeho „péče“ příjemná, a naopak ticho s místy, která s vámi nic extra nedělají.

Měly jste někdy muže, s nímž vás to v posteli nebavilo? 

Související témata:

Načítám