Hlavní obsah

Sex pro pokročilé: Zkuste schválně oddalovat vyvrcholení. Výsledek stojí za to!

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myšlenka odmítání vyvrcholení zní jako něco, co nesouvisí s intimním potěšením a chlípnou zábavou jako takovou. Opak je však pravdou. Objevte, jak se dá z vědomého oddalování výbuchu slasti těžit! Co všechno můžete získat?

Článek

Odpírání orgasmu. O co vlastně jde? „Je to typ sexuální hry, během které nemáte povoleno vyvrcholit buď vůbec, nebo po určitou dobu,“ popisuje sexuální kouč Sean Jameson na svém blogu s tím, že ze začátku může tato hra působit docela divně. Člověk si říká, proč by vlastně nemohl mít orgasmus, když se mu chce a touží po něm! Na druhou stranu, právě ono oddalování, tedy dočasné odpírání rozkoše, podporuje sexuální chemii a vede k lepším (pozdějším) orgasmům či uspokojení. A další dobrou zprávou je, že si v tomto směru mohou užít muži i ženy. Stačí primárně nemířit k cíli, ale vychutnávat si spíš samotný proces stimulace a dráždění než přímou cestu na vrchol.

Jako sopka před výbuchem

Jednou z možností je zahrnout odmítání orgasmu do hrátek typu BDSM. Může totiž zafungovat jako trest pro podřízeného partnera, který neudělal to, co jste chtěli. „V opačném případě submisivní, tedy podřízená, osoba může být odměněna za dobré chování,“ popisuje zmíněný sexuální kouč s tím, že nutně nemusíte tíhnout k „tvrdším praktikám“, abyste si v rámci hry na odmítání přišli na svoje.

Foto: Elena Vasilchenko, Shutterstock.com

Zakažte partnerovi orgasmus a uvidíte, co se bude dítFoto: Elena Vasilchenko, Shutterstock.com

Návody pro pokročilé

Sean Jameson doporučuje zakázat partnerovi vyvrcholení po určitý časový úsek, například 15 minut. (Když ucítíte, že se k orgasmu přibližuje, přestaňte se stimulací jeho klína.) Páry se baví i tím, že si vymyslí kódové slovo, a dokud jeden z nich toto slovo nevysloví, nesmí k orgasmu dojít. Může být zábavné někoho takhle řídit!

Skvěle se však potěšíte i ve spojitosti s různými termíny – nedovolte sobě ani milenci mít vyvrcholení až do určitého dne. Jestli tento zákaz rozšíříte i na sólo masturbaci, záleží čistě na vás. Buďte však realističtí a zvolte datum v blízké budoucnosti. Nikdo totiž nechce držet půst třeba celý měsíc… Tedy aspoň většinou. V této souvislosti je nutné říci, že když na oddalování koncové tečky pracujete – ať sami, nebo s partnerem – postupně zjišťujete, kam až můžete dojít.

Plus a minus jeden bod

„Hodně párů využívá i bodový systém. Tato metoda funguje tak, že jeden plní různé úkoly, za které získává body. Jakmile jich nasbírá dejme tomu deset, má právo na orgasmus. Můžete tak požádat o masáž, striptýz nebo i něco vyloženě praktického,“ dál popisuje Sean Jameson.

Zdá se vám, že vy nebo milenec za moment vybuchnete? Okamžitě ze zóny příjemné stimulace přejděte do oblasti nepohodlí. Někdy stačí jemný výprask či štípnutí a je po všem – tedy aspoň dočasně. Až vzrušení opadne a o pár minut později se o něj pokusíte znovu, může být následující zážitek o něco silnější a výjimečnější. Bohužel, ne každý něco takového ustojí a nemá se záměrným oddalováním výbuchu slasti problém.

Orgasmus jen někdy

Jestliže vy jako žena bojujete za každý orgasmus a vaše „sexuální odpovědi“ na dráždění nejsou pravidelné ani spolehlivé, může tahle hra vaši schopnost dosáhnout fyzického vyvrcholení spíš narušit. „Občas to mívám. Snažím se záměrně přerušovat a oddalovat svoje vyvrcholení, až to trochu přepísknu, a pak mi nejde navázat tam, kde jsem přestala,“ anonymně popisuje jistá dáma na jednom z diskusních fór.

Vzápětí však dodává, že když se nepoddává domnělému pocitu neúspěchu, vynahrazuje si to jinak. „Všechno to vzrušení a očekávání se ve mně nakumuluje tak, že jsem vlastně spokojená, i když jsem nepřekročila cílovou čáru,“ uvádí Anonymka. Jak si tohle vysvětlit? Orgasmus nemusí být čistě jen fyzický! Na svoje si přijde i mysl.

I cesta může být cíl

Podle sexuologa Zlatko Pastora totiž známe orgasmus popisovaný jako „zážitkový“. Duševní stránka je spokojena, i když nedojde k třesu, svalovým kontrakcím, vlnám rozkoše a dalším typickým projevům vyvrcholení. „Jedná se o jakési hnutí mysli, avšak výrazné, silné, tělesné projevy nenajdeme. Přesto má žena silný emoční zážitek, náhle vzniklou euforii a uvolnění, katarzi rozkoše, prožije totální sounáležitost s partnerem,“ popisuje odborník ve své knize „Tajemství ženské sexuality“. Tak to vidíte, kam až se můžete s orgasmem (nebo bez něj) dostat. Jde jen o to, vyzkoušet, jestli pro vás jeho oddalování je, či není. Koneckonců, vlastní tělo a jeho reakce znáte nejlépe….

A jak to máte vy? Oddalujete aspoň občas, nebo to pro vás není?

Související témata:
Kumulace

Načítám