Hlavní obsah

Nejen nová přítelkyně! Co všechno tají Keanu Reeves?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadský herec a muzikant se narodil do ne zrovna idylické rodiny. Otec od rodiny brzy odešel, matka pak často střídala partnery. Únik od problémů našel v hokeji, kterému se věnoval profesionálně, dokud mu kariéru nestoplo zranění. Nakonec našel klidný přístav v herectví. A udělal dobře! Kdo by dnes neznal jméno Keanu Reeves (55)?

Článek

Keanu Reeves (55) patří mezi nejtajemnější osobnosti Hollywoodu. Nikdy příliš nevyčníval, neukazuje se ve společnosti a velice si střeží soukromí. Když už ale médiím věnuje trochu pozornosti, stojí za to. Jako to, když se před pár dny ukázal poprvé ve společnosti ruku v ruce s umělkyní Alexandrou Grant (46), která byla dříve jeho dlouholetou kamarádkou. Že by nový vztah?

Foto: Profimedia.cz

Keanu Reeves s Alexandrou Grant. Že by nová zamilovaná dvojice?Foto: Profimedia.cz

Charismatický herec si ale střeží (či střežil) více zajímavých informací než jen to, která žena zrovna stojí po jeho boku. A rozhodně nejde o lacinou pózu, on si totiž pro sebe nechává i takové informace, které by mu mohly přinést popularitu. Znáte je všechny?

1. V polovině 80. let se odstěhoval do Los Angeles a zkoušel se stát hercem. Filmoví agenti mu doporučili změnit exoticky znějící jméno Keanu, které v havajštině znamená:
2. Na střední škole se věnoval lednímu hokeji a byl úspěšným brankářem školního týmu. Jakou měl Keanu přezdívku?
3. Keanu Reeves ztvárnil v roce 1992 roli Jonathana ve snímku Dracula režiséra Francise Forda Coppoly. Ve filmu je svatební scéna, v které je oddávající skutečný kněz. Řadu let se spekuluje, že herci byli doopravdy oddáni. Která herečka si zahrála roli snoubenky Mii?
4. V roce 1994 si zahrál v akčním trilleru Nebezpečná rychlost po boku Sandry Bullock. Film vydělal 300 milionů dolarů a brzy přišla nabídka na druhý díl. Pokračování odmítl a málem si zničil kariéru. Filmové studio Fox ho přestalo na několik let obsazovat. Jak vysoký honorář si nechal ujít?
5. Herec si nehraje na celebritu ani netrpí hvězdnými manýry. Je skromný, ale přesto pro filmaře drahý herec. Aby zbyly prostředky i na angažování dalšího slavného herce do snímku Náhradníci z roku 2000, vzdal se části svého honoráře. Kvůli kterému herci?
6. Miluje rychlou jízdu na motorce. Před lety měl nehodu, ze které mu zůstala přes celý hrudník velká jizva. Jak se nehoda odehrála?
7. Herec rád pomáhá. Před lety založil nadaci na pomoc onkologicky nemocným dětem a nikomu o ní neřekl. Známé jsou také jeho štědré finanční dary členům filmového štábu. Jak se jmenuje film, kde lidem pracujícím na tomto snímku rozdal až 70 milionů dolarů?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Věk na to má už dávno, ale povahu asi ne. Kdo kromě Keanu Reevese zůstává starým mládencem a  proč? 

Reklama

Související témata:

Načítám