Hlavní obsah

Nejhezčí věnce na dveře, které si vyrobíte doma: Vyjdou vás na pár korun a zvládne je každý

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také vám přijde, že jste si ještě neužili moc sluníčka a teplejších jarních dní? Počasí sice neovlivníte, ale svoji náladu byste mohli. Třeba tím, že si jaro dáte hned na vchodové dveře.

Článek

Letos se to pravé jaro ještě pořádně nerozjelo a proto je potřeba si trochu pomoci. Když to nejde venku, půjde to alespoň u vás doma. Velikonoční výzdobu jste sice uložili do krabic, to ale neznamená na jaro doma rezignovat. Vyrobte si skvělý jarní věnec, který si lze pověsit třeba na dveře.

Nesměle jarní věnec

Stejně jako je trochu nesmělé letošní jaro, může být nenápadný i věnec z tenkých proutků nebo zatím holých stonků popínavek. Podrobnější návod na to, jak vyrobit jarní věnec ze suchých rostlin i další tipy na jarní dekorace najdete zde.

Foto: Eva Malúšová

Venku to i před chladnější noci už začíná kvést, tak nechejte rozkvést i vaše dveřeFoto: Eva Malúšová

Barevné a měkké jaro

Jestli do toho chcete šlápnout pořádně a nebojíte se barev, můžete se inspirovat věncem z článku, který se věnuje dekoracím z filcu. Ty jsou mimochodem poměrně trvanlivé, další inspiraci na věnec s překrásnými filcovými růžičkami najdete zde v podrobném videonávodu.

Foto: Tomáš Rubín

Z filcu můžete vyrobit i věnec v barvách prvních jarních květinFoto: Tomáš Rubín

Růže nejen na jaro

Do doby, než začnou kvést růže venku, může sluníčko a teplé dny připomínat alespoň věnec, který je právě z těchto květů. Výrobu zvládnete i díky videu, které najdete v článku Přivítejte jaro růžemi! Tenhle věnec budou všichni závidět!

Věnec z růží může přivítat jaro, ale může zdobit dveře vlastně po celý rok

Jutový věnec

Věnec můžete vyrobit na různých základech a z různých materiálů - tady je jeden krásný a originální veselý věnec z juty, který vyrobíte z kovové podložky pod hrnec.

Foto: Eva Malúšová

Věnec lze vyrobit nejen díky základu ze slámy nebo polystyrenu, poslouží i podložka pod hrnecFoto: Eva Malúšová

Jarní květinový věnec

Pokud si chcete vyrobit věnec, který bude zpívat jarní písničku svými barvami a rádi si oživíte výrobu barevných růží, pak to můžete udělat podle podle tohoto návodu: jarní věnec z krepového papíru krok za krokem.

Foto: Greta Blumajerová

Potřebujete se dívat na barvy? Pak kupte krepový papír a směle do výroby tohoto věnceFoto: Greta Blumajerová

Věnec s ptačí písničkou

Pokud vás ráno budí zpěv ptáků, je jasné, že ať je právě jakkoli, jaro už je tady. Právě proto se motiv ptáčků hodí i na věnec, kterým si můžete pravou jarní náladu vytvořit. Tenhle zvládne opravdu každý – návod i další inspiraci najdete v článku Jarní věnce na dveře i do okna: s ptáčky, růžemi i pivoňkami.

Foto: Eva Malúšová

Zpěv ptáčků je právě to, co symbolizuje příchod jara v přírodě. Tak proč tento motiv nepoužít i na věnciFoto: Eva Malúšová

Vypichovaný věnec

Jestli neradi pracujete s tavnou pistolí nebo lepidlem, pak můžete vyzkoušet výrobu jarního nebo nadčasového věnce metodou vypichování. Postup krok za krokem najdete v článku Dekorace na celý rok? Jednoduchý vypichovaný věnec.

Foto: Jakub Jurdič

Stačí zvolit látku s barvami, které právě vám připomínají jaro, výroba věnce je velmi snadnáFoto: Jakub Jurdič

Související témata:

Načítám