Hlavní obsah

Rozlučte se konečně se zimou! Jarní dekorace do bytu za pár korun, které vyrobíte za chvilku

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Na Velikonoce si budete muset ještě počkat, ale proč si do té doby do bytu nepustit trochu jarní přírody díky dekoracím, které sami vyrobíte. Jsou krásné, barevné, a navíc jen za pár korun.

Článek

Jestli vám ještě někde po bytě zbyly dekorace, které připomínají spíš Vánoce a zimu, je nejvyšší čas je schovat a pořídit si něco jarního, něco, co připomene přírodu, která se budí a slibuje delší dny se sluníčkem a zpěvem ptáků. No neříkejte, že se na to taky netěšíte!

Jarní věnec

Jarní věnec můžete vyrobit ze suchých popínavých rostlin, které najdete při procházce v parku nebo v lese na každém kroku. Stačí je smotat do kruhu a ozdobit kvítky, které vystřihnete z voskovaného papíru a nalepíte na věnec tavnou pistolí. Voskovaný papír zaručí, že dekorace odolají i menšímu deštíku, ale raději dejte věnec na dveře, ty jsou přece jen trochu chráněné.

Foto: Eva Malúšová

Jarní věnec nemusí hýřit barvami, protože ani v přírodě to zatím tak nevypadáFoto: Eva Malúšová

Barevná vrba

Mít ve váze řezané květiny je skvělé, ale většinou v teplé místnosti moc dlouho nevydrží. Proto pro vás máme jednoduchou možnost, jak je nahradit. Do vázy dejte pár větviček „kudrnaté“ vrby, kterou hodně lidí právě takhle zjara seřezává. Než obrazí zelenými lístky, nalepte na větvičky malé barevné kuličky, které koupíte v prodejně s kreativními potřebami. Nahradit je mohou i barevné knoflíky nebo větší korálky, stačí i menší kolečka barevného papíru.

Foto: Eva Malúšová

Vrba je jedním z prvních poslů jara, a když její větvičky přinesete domů, velmi rychle se na nich objeví zelené lístky. Barvy dodají malé chundelaté bambulkyFoto: Eva Malúšová

Truhlík plný hyacintů

Za oknem už můžete mít spoustu květin, které zvládnou i noční mrazíky. Jeden menší si můžete postavit i doma na stůl místo vázy – osázejte ho třeba hyacinty. Než vykvetou, můžete do nich zapíchat větvičky jednoduše omotané barevnou vlnou.

Foto: Eva Malúšová

Za oknem můžete mít jarní květiny v truhlíku, osázet je můžete například hyacinty, které zvládnou i lehčí mrazíkyFoto: Eva Malúšová

Jaro ve sklenici

Jarní dekorace může být menší, třeba jen ve sklenici (vyrobit si můžete i tu do hrnečku). Proč tam neudělat hnízdo pro ptáčka? Usadit ho můžete do vrstvy větviček nebo nadroleného suchého listí, použít můžete klidně i papírové proužky, které k vám doputovaly třeba jako výplň balíčku z e-shopu. Keramický ptáček je symbolem jara stejně jako kočičky, které už najdete i na zahradě, vrba jíva totiž pomalu nakvétá.

Foto: Eva Malúšová

Jaro si můžete připomínat i díky dekoraci ve sklenici Foto: Eva Malúšová

Romantika na prkně

Nechce se vám na lov surovin do přírody a chcete si vyrobit něco mezi věncem a obrázkem? Pak můžete využít staré prkénko z kuchyně nebo pár latěk a ozdobit je věncem s papírovými lístky, použít lze i filc. Stačí je vystřihnout, na jednom konci zmáčknout, aby získaly plastičtější tvar, a nalepit tavnou pistolí přímo na dřevo. Tvar si klidně načrtněte předem tužkou. K dozdobení můžete použít korálky, plastičnost dodají tenoučké proužky papíru, které trochu zvlníte a nalepíte tak, aby vypadaly jako úchyty popínavek.

Foto: Eva Malúšová

Jestli je pro vás pravou jarní barvou ta sytě a svěže zelená, můžete na výrobu tohoto věnce použít papír právě v těchto odstínechFoto: Eva Malúšová

Reklama

Související témata:

Načítám