Hlavní obsah

Nejlepší make-up? Ten lehký a sametový. Našli jsme top 8!

Foto: PonomarenkoNataly, Shutterstock.com

Foto: PonomarenkoNataly, Shutterstock.com

Reklama

Make-up je takový Photoshop v reálu. Dokáže zamaskovat nedokonalosti a sjednotit pleť. V poslední době kladou kosmetické firmy důležitost také na to, aby o pleť i pečoval. Jaké lahvičky s béžovou tekutinou mají tu nejlepší texturu, umí vyhladit a rozjasnit pleť, nezalézat do vrásek a sjednotit? Tohle jsou naši favorité.

Článek

Výběr make-upu by se měl vždy odvíjet od typu pokožky. Je vaše čelo úderem druhé odpolední jako zrcátko? Potřebujete zmatňující make-up. Máte problém se suchou pletí a šupinkami? Obraťte se na pomoc k hydratačním make-upům, které pleť i vyživí.

Lehké a přirozené

Hledáte větší vrstvu krytí, nebo jen lehké sjednocení? Zaměřili jsme se právě na tu druhou skupinku – make-upy s lehkou texturou, sametovým finišem, který je na pleti příjemný bez nějakých velkých nánosů a efektu masky. A na pomoc jsme pozvali i vizážistky.

Sice se teď můžeme malovat víceméně doma pro radost, ale čas odhození roušek dříve či později zase přijde, a stejně tak i příležitosti pro tyhle make-upy.

1. Benefit

Tekutý make-up slibuje hlavně rozjasnění, hydrataci a střední krytí, díky tomu tedy co nejpřirozenější efekt. Praktická pumpička usnadňuje nanášení a na výběr je velká škála odstínů.

„Pokožka je po aplikaci krásně projasněná, nedokonalosti pleti zakryté, přesto prakticky nepostřehnu, že mám make-up na sobě,“ říká redaktorka Karin (33).

Foto: Archiv firmy

Benefit, Hello Happy, 860 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firmy

2. L'Oréal Paris

Balení s pumpičkou v sobě skrývá zdokonalující make-up, který pleť díky kyselině hyaluronové hydratuje, a díky vitaminům a antioxidantům zase rozjasňuje. Je hodně tekutý, skvěle se nanáší i prsty a dobře se zapracovává. Hodí se pro normální, ale i citlivou pleť.

„Na čele a okolo nosu se mi pleť trochu mastí, takže musím vždy použít pudr, aby se pleť neleskla, ale jinak mi pečující složení vyhovuje,“ říká redaktorka Lucie (27).

Foto: Archiv firmy

L'Oréal Paris, True Match, 369 KčFoto: Archiv firmy

3. Bell Cosmetics

Tenhle make-up z levnější kategorie nás velice mile překvapil. O pleť pečuje, dokáže ji zmatnit, ale zároveň dodržet příslib nahé pleti. Složení je nedráždivé, takže se hodí i pro citlivou pleť.

„Neleze mi do vrásek, má sametový finiš, hezky kryje, ale na pleti ho necítím,“ říká šéfredaktorka Monika (46).

Foto: Archiv firmy

Bell Cosmetics, Hypoallergenic Nude Liquid Powder, 189 KčFoto: Archiv firmy

4. MAC

Okoukáno z kufru vizážistů – velmi tekutý make-up. Nespornou výhodou u téhle značky je obrovský výběr odstínů, které si můžete mezi sebou pohodlně míchat právě díky tekuté textuře. Podle vizážistky Soni Šajdákové se skvěle hodí na léto a pro bezproblémovou pleť, která nepotřebuje příliš maskovat. Vizážistka Linda Chudomelová dodává: „Nejlépe se nanáší štětcem a čím víc s ním pracujete, tím víc kryje. Je super na suchou pleť.“

„Je lehký, ale zároveň dlouho vydrží. Můžete se na něj můžete spolehnout, i když je na pleti skoro neviditelný,“ říká redaktorka Lucie (27).

Foto: Archiv firmy

MAC, Face & Body, 990 KčFoto: Archiv firmy

5. Yves Rocher

Sametový make-up z kategorie pečujících. Obsahuje velký podíl hydratačních složek a pokožku během dne vyživuje.  Díky kapátku si nanesete na ruku požadované množství. Perfektně sjednotí a vyhovuje i problematické pleti.

„Když si make-up nanesu, mám vlastně pocit, jako bych žádný ani neměla. Krycí je tak akorát, velké krátery nevyzmizíkuje, ale tvář vypadá opravdu přirozeně,“ říká šéfeditorka Marie (28).

Foto: Archiv firmy

Yves Rocher, Pure Light, 429 KčFoto: Archiv firmy

6. Lancôme

Make-up od Lancôme vyhoví i smíšené pleti, sušší partie nevysušuje a na mastnějších se neleskne. Krásně pleť sjednotí bez pocitu masky a celkově ji rozjasní.

„Dala jsem na doporučení a používám ho několik let a už nikdy nechci jiný, naopak jsem ho doporučila i svojí mamince (60 let) a jsme spokojené obě,“ říká redaktorka Kateřina (38).

Foto: Archiv firmy

Lancôme, Teint Miracle, 996 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

7. Dermacol

Make-up má za úkol pleť zpevnit, hydratovat a vyživovat díky kaviáru. Součástí balení je i korektor, skrytý pod víčkem, takže zbraň na nedokonalosti je stále po ruce. Nepraktický je akorát aplikátor ve tvaru špachtle, kterou se nedostanete až na dno, takže když už se blížíte ke konci, špatně se z lahvičky make-up dostává.

„Make-up je lehký, dobře se roztírá, ale má spíš menší krycí efekt, nicméně pleť příjemně sjednotí,“ říká editorka Dana (45).

Foto: Archiv firmy

Dermacol, Caviar Long Stay Make-up & Corrector, 449 KčFoto: Archiv firmy

8. Catrice

Naprostý vítěz? Poměr cena / výkon pro nás splňuje tekutý make-up od značky Catrice, který v redakci dostal tři hlasy. Podle vizážistky Lindy Chudomelové je opravdu ideální, protože ať ho nanášíte, čím chcete, hezky kryje a nezalézá do vrásek. Název může sice trochu mást, že do lehkých make-upů nezapadá. Slibuje totiž 24 hodinovou výdrž i velké krytí. Na pleti je však sametový, bez pocitu, že byste si obličej zakytovaly. Dalo by se mu přezdívat „drogerkový zázrak“.

„Doporučuji ho pro lidi s mastnější pletí, dobře drží a zároveň je úplně lehký,“ říká editorka Barbora (48).

Foto: Archiv firmy

Catrice, HD Liquid Coverage, 190 KčFoto: Archiv firmy

Pokud přemýšlíte o koupi dalších líčidel, inspirujte se našimi tipy na univerzální líčidla, která sluší všem

Reklama

Související témata:

Načítám