Hlavní obsah

Nejmódnější top léta? Poznáte ho podle hranatého výstřihu

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O odstín nebo střih jde tentokrát až v druhé řadě. Jeden z nejmódnějších topů léta totiž poznáte už podle samotného výstřihu. Co říkáte, odložíte pro jednou oblíbené véčko a zkusíte to s čtvercovým dekoltem?

Článek

Ačkoli jde o prvek s bohatou módní historií, v posledních letech se čtvercovému výstřihu příliš pozornosti nedostávalo. Při pohledu na nové módní kolekce je ale zřejmé, že se po nich návrhářům zastesklo a evidentně nejen jim – hranatému dekoltu se dostalo maximálně vřelého přijetí a rázem se z něj stal jeden z nejvýraznějších trendů sezony.

Pro koho je čtverec nejvhodnější

Co můžete od vršků s čtvercovým výstřihem čekat? Nejprve se asi hodí narovinu říct, co od nich žádat nemůžete, a tím je optické prodloužení a zeštíhlení trupu. Na to je přeborníkem dekolt véčkový. I hranatý výstřih má ale své silné stránky. Působí zajímavě, neokoukaně a rozhodně zaujme.

Cíleně doporučován bývá pro ženy s větším poprsím, určitě ho ale mohou nosit i ty z vás, které mají hrudník drobnější – tady se potom vyplatí vsadit třeba na kousky s objemnými rukávy. Dočíst se můžete i to, že je ideální pro majitelky širokých ramen a trupu, tady ale vsaďte naopak na co možná nejjednodušší top – halenka s volány logicky nebude nejlepší volbou.

Jde se vybírat!

V obchodech najdete nejrůznější typy vršků, ať už mluvíme o lehkých halenkách, tričkách nebo tílkách. Pokud se vám proto trend hranatých dekoltů líbí, zbytečně neotálejte a jednoduše si pár kousků vyzkoušejte na vlastní kůži. Vybírat můžete jak z jednobarevných vršků, tak i těch s potisky, kterým kralují květiny, puntíky nebo motivy ovoce. A nebojte, že byste za (staro)nový trend musely utratit příliš – kousky, které jsme pro vás vytipovali, začínají už na sto padesáti korunách.

Nesmrtelná bílá a krajky

Foto: archiv firem

Zleva: Bershka, 349 Kč. Mango, 199 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Next, 840 Kč. NA-KD, 1070 KčFoto: archiv firem

Sexy červená a elegantní černá

Foto: archiv firem

Zleva: Lindex, 799 Kč. Reserved, 199 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: NA-KD, 1080 Kč. Bershka, 199 KčFoto: archiv firem

S potiskem

Foto: archiv firem

Zleva: Dorothy Perkins, prodává Zalando, 640 Kč. Mango, 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: H&M, 299 Kč. NA-KD, 1240 KčFoto: archiv firem

S balonovými rukávy i bez

Foto: archiv firem

Zleva: H&M, 149 Kč. Next, 485 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: & Other Stories, 1350 Kč. H&M, 299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Lindex, 899 Kč. Lost Ink, prodává Zalando, 790 KčFoto: archiv firem

Halenku už máte vybranou. Co ale k ní? Inspirovat se můžete naším článkem s nejmódnějšími sukněmi léta!

Související témata:

Načítám