Hlavní obsah

Objem? Letos je žádoucí! Vyberte si nový nápaditý top

Foto: Nicoleta Ionescu, Shutterstock.com

Foto: Nicoleta Ionescu, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pokud se ošíváte pokaždé, když zaslechnete slovo „objem“, nemáme vám to za zlé. V módě ale už dávno nejde o nic nežádoucího. A my neznáme lepší (a zábavnější) způsob, jak tento starý vzorec přeprogramovat, než si něco „velkého“ pořídit. Co třeba super ženský top s výraznými rukávy?

Článek

Je načase, abyste o objemu přestaly smýšlet jako o sprostém slovu. Jasně, většina žen nestojí o oblečení, které opticky přidává na váze, nic takového ale topy s velkými rameny a rukávy nedělají. Na první dobrou je totiž zřejmé, že jde o módní záměr, a navíc – pořád se přece bavíme o oblasti ramen a paží. Pokud tedy zrovna tohle místo nepovažujete na svém těle za to nejkritičtější, klidně tomuto zábavnému trendu propadněte.

Najděte svůj střih

Stejně tak platí, že není vršek jako vršek. Halenky s výraznými rameny najdete v tolika obměnách, že vám určitě některý padne. Pokud vám například nelichotí velký objem přímo v ramenou (za což nemůžou jen širší ramena, ale někdy i kratší krk), pořiďte si vršek, který je „nafouklý“ níže, tedy spíše na pažích. Své dělá i vhodný výstřih, topy ke krku jsou obecně méně lichotivé než ty doplněné véčkem. Zkrátka pokud se vám tato móda líbí, určitě to nevzdávejte po prvním neúspěchu a odneste si do kabinky vršky v různých střihových obměnách.

S čím topy párovat

Velkou roli hraje samozřejmě to, s čím halenku zkombinujete. Obecně se vyplatí dát těmto modelům prostor, který si zaslouží – zpravidla jde o kusy, které jsou výrazné samy o sobě, proto k nim vybírejte spíše střídmější protějšky. Na paměti mějte také pravidlo rovnováhy – objem je nejlépe vyvážit užšími spodními díly. Na druhé straně, pokud máte vršek, který je sice objemný v ramenou, ale je přiléhavý a s delším rukávem, klidně k němu volte širší kalhoty nebo ho zastrčte do áčkové sukně. Libovolně můžete naložit i s topem, který má kratší rukáv – ani tady není potřeba vyvažovat vrchní díl úzkým spodkem. Tuhle práci totiž odvedou odhalené paže.

Dělat ramena je v kurzu!

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 799 Kč. Next, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 599 Kč. Mango, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 699 Kč. Stradivarius, 299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Topshop, 680 Kč. H&M, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 799 Kč. & Other Stories, 1320 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Topshop, 650 Kč. Only, prodává Zalando, 720 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 599 Kč. H&M, 749 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 699 Kč. Reserved, 649 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 899 Kč. Zara, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Next, 1015 Kč. H&M, 949 KčFoto: Archiv firem

Máte v šatníku místo i pro další topy? Prohlédněte si stylové halenky, které odhalují ramena!

Reklama

Načítám