Hlavní obsah

Stylisté radí: Jak prodloužit krk pomocí optických klamů?

Foto: indira's work, Shutterstock.com

Foto: indira's work, Shutterstock.com

Reklama

Labutí šíjí by se chtěla pyšnit snad každá žena, co ale dělat, pokud vám ji příroda nenadělila do vínku? Zeptali jsme se stylistů, jak opticky prodloužit krk a které vychytávky by vám ve skříni rozhodně neměly chybět.

Článek

Všechny nedostatky postavy jdou snadno zamaskovat pomocí vhodně zvoleného oblečení a doplňků. Máte pocit, že se vám ztratil krk? Pořiďte si stylové kousky, které tento problém vyřeší během chvilky. Odkoukejte triky od profíků a nízké sebevědomí zůstane minulostí. Poradíme vám, jak na to.

Véčkový výstřih a dlouhý náhrdelník

Krátký nebo silnější krk může přidat na objemu celé postavě. Pokud jej protáhnete, budete působit štíhleji. Horní část outfitu proto nezapomeňte okořenit výraznějším výstřihem. „Ideální a decentní variantou jsou výstřihy do tvaru V. Kýženého efektu docílíte i s rozepnutou košilí či halenkou. Hluboký dekolt krásně prodlouží krk, ostatně stejně jako správný náhrdelník. Sáhněte po dlouhém závěsu, obepnutý choker vám udělá spíše medvědí službu,“ varuje stylistka Irena Vokrojová.

Foto: Archiv firem

Zleva: tričko s véčkovým výstřihem Ragwear (prodává About You), 909 Kč; dlouhý náhrdelník H&M, 199 KčFoto: Archiv firem

Visací náušnice 

Topy vybírejte opravdu pečlivě, a jestliže se nechcete přidat k týmu hrdinů Želv Ninja, snažte se neexistující šíji vykouzlit alespoň prostřednictvím šikovných doplňků. „Vsaďte na visací náušnice, které vyčarují žirafí krk a navíc umí zúžit obličej. Velké kruhy raději z garderoby vyřaďte, disproporční partie totiž zvýrazní,“ vysvětluje stylistka Markéta Škaldová.

Foto: Archiv firem

Zleva: dvouřadé náušnice Reserved, 149 Kč; visací náušnice s krystaly Swarovski, 2290 KčFoto: Archiv firem

Pryč s roláky!

Snažte se vyvarovat typických prohřešků. „Absolutním tabu jsou roláky, obecně malé výstřihy a uvázané šátky, které celý krk i dekolt zakryjí. Odhalená kůže v zmiňované oblasti vytváří s oblečením žádoucí kontrast. Ke kompletu v moderním pánském stylu můžete například místo kravaty zvolit rozvázaného motýlka. Tato módní záležitost bude slušet i ženám, které se zrovna labutí šíjí nepyšní,“ radí stylistka Šárka Štursová.

Světlé barvy i oversized střihy

A jak to vidí erudovaný odborník, zástupce mužského světa? „Vyřaďte zbytečně krátké nebo zkrácené, tříčtvrteční střihy a dopřejte si délku. Klidně nadměrnou, nadměrné rukávy u trendy mikin, zástěrové minimal šaty s nadměrnými detaily. Mně v praxi několikrát zafungovala třeba černá krajka s lehkým výstřihem na noc a vertikální proužky u bavlněného trika na den. Jednoduše odvádějte pozornost, volte světlé barvy, vyhněte se opticky nafukujícím potiskům a krk nechte vyznít v přirozené, doplňky nezatížené kráse. Šíji třeba ošetřete olejíčkem a i když není labutí, pyšněte se s ní, rozhodně se ji nesnažte nějak maskovat, nebo stínováním opticky zvyšovat. To stejně nikdy nezabírá,“ říká stylista Jan Boublík.

Foto: Archiv firem

Zleva: svršek s balonovými rukávy Asos, 1640 Kč; multifunkční olej na tělo, obličej i vlasy Nuxe (prodává Notino), 326 KčFoto: Archiv firem

Účes, který prodlouží krk?

Pomoct si můžete i vhodným účesem. „Ideálním příkladem je vysoko posazený rozcuchaný drdol. Tento styling se hodí pro běžný den a pokud vlasy v gumičce trochu uhladíte, můžete v něm vyrazit i do společnosti. Pamatujte na to, že krátký krk s dlouhou rozpuštěnou hřívou zkrátka nekoresponduje, tímto způsobem na problémovou partii naopak upozorníte,“ doplňuje závěrem vizážistka Linda Chudomelová.

Foto: Vilenija, Jaguar PS, Shutterstock.com

Krk prodlouží i správně zvolený účes. Vyzkoušejte například vysoko posazený drdolFoto: Vilenija, Jaguar PS, Shutterstock.com

Reklama

Načítám