Hlavní obsah

Nesmrtelná klasika na 10 způsobů: Džíny a bílý top!

Foto: Zara

Foto: Zara

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tahle dvojka je ve světě módy považovaná za nerozlučnou. Džíny s bílým tričkem zkrátka ještě nikdy nezklamaly. Možná proto můžete tuhle klasiku nosit hned na několik způsobů. Stačí si vybrat správný střih kalhot i perfektní vršek!

Článek

Kombinace modrého denimu a bílého vršku zafunguje v každé situaci a téměř za všech okolností. A kolikrát vás zachrání i ráno při bezradném pohledu do zrcadla, kdy váháte, co si dnes obléknout na sebe.

V šatníku byste proto měly mít minimálně dvoje modré džíny a několik bílých basic triček, krajkových halenek a tílek, ale i klasické košile, abyste měly možnost kombinovat. Košile mějte pověšené na ramínku, aby se zbytečně ve skříni nemačkaly. Zde je naše inspirace.

S krajkovým topem

S bílým tričkem i krajkovou halenkou vytvoří dokonalou dvojici džíny zvané „bootcut“ v tmavě modrém odstínu. Tomuto střihu, který se od kolen dolů lehce rozšiřuje, totiž světlé tóny příliš nesvědčí. Hezčí postavu a delší nohy dělá, když si k nim obujete boty s vyššími podpatky.

Foto: archiv firmy

Next: džíny 645 Kč, krajková halenka 900 KčFoto: archiv firmy

Pohodlně a ležérně

Džíny zvané „paperbag“ jsou považovány za jedny z nepohodlnějších modelů, neboť mají vysoký pas na gumu. Ne každé postavě ovšem tento střih džínů sedne. Pokud si tento model obléknete i na doma, kde se chcete cítit uvolněně, ale sexy, volte k němu upnutý a klidně i zkrácený top či tílko.

Foto: archiv firmy

Zara: džíny 699 Kč, top 119 KčFoto: archiv firmy

S trendy „nafoukaným“ vrškem

Pohodlné střihy džín zažívají boom. Mezi novinky poslední doby patří takzvaný „slouchy“ střih, který je volný a na postavě jakoby visí. Tyhle modely si musíte v obchodech osahat a vyzkoušet, abyste se v nich opravdu cítily komfortně. Sluší spíše štíhlým postavám a hodí se k nim trendy vršky s balonovými rukávy.

Foto: archiv firmy

Mango: džíny 899 Kč, blůza 799 KčFoto: archiv firmy

Přiléhavý střih

Najít úzké džíny, které vám budou hezky tvarovat postavu, může být trochu oříšek. My doporučujeme vsadit na modely se středně vyšším pasem, které protáhnou siluetu. Pak už jen stačí zastrčit do nich jednoduché bílé tričko. Celkový outfit oživte například barevným hedvábným šátkem, který lze nosit na vícero způsobů.

Foto: archiv firmy

Tommy Hilfiger: džíny 3499 Kč, tričko 1215 Kč, šátek 1350 KčFoto: archiv firmy

Do zvonu

Máte rády nádech retra v podobě džínů do zvonu? Doporučujeme u těchto střihů vsadit na tmavý denim, který bude skvěle kontrastovat s bílým jednoduchým bavlněným tričkem. Celkový look ozvláštní například výrazné sandálky s trendy hranatou špičkou.

Foto: archiv firmy

Stradivarius: džíny 699 Kč, tričko 299 KčFoto: archiv firmy

Džíny pro mamky

Džíny do pasu jsou ideální pro ženy, které chtějí trochu schovat bříško. A to přesně zvládnou džíny přezdívané „mom jeans“. Chcete-li se však v létě trochu opálit, zvolte k nim na procházku top z tkané bavlny s odhalenými rameny.

Foto: archiv firmy

H&M: džíny 699 Kč, halenka s madeirou 399 KčFoto: archiv firmy

Džíny boyfriend

Džíny ve stylu „boyfriend“ dodají každému vašemu outfitu šmrnc. Zvláště v kombinaci s vršky v kontrastním ženském stylu. Proto k nim oblékněte například saténové tílko s krajkou, halenku s volánky či klasickou vypasovanou bílou košili.

Foto: archiv firmy

Reserved: džíny 699 Kč, košile 449 KčFoto: archiv firmy

Zkrácené culottes

Široké kalhoty ve zkrácené délce zvané culottes získaly poslední dobou na popularitě. A jinak tomu není ani u džínů. Nezapomínejte u nich ale na zásadní pravidlo, že vršek by měl být zastrčený vždy dovnitř, aby vynikl pas.

Foto: archiv firmy

Pull & Bear: džíny 549 Kč, bavlněné tričko 149 Kč, boty 999 KčFoto: archiv firmy

Místo tepláků

Džíny typu jogger můžete nosit klidně místo tepláků na doma či na výlety, ale když k nim obléknete bílé tílko a sako a obujete podpatky, rázem je pozvednete o módní úroveň výš. Jde o pohodlný střih, který má v pase místo zipu a knoflíku gumu, stejně jako na konci nohavic.

Foto: archiv firmy

Mohito: džíny 699 Kč, tílko z viskózy 249 Kč, sako 899 KčFoto: archiv firmy

Uvolněný styl

Mladá generace často sahá po džínách obnošeného vzhledu s dírami. Jejich volný širší střih se nazývá také „baggy“. Dívky k nim nosí zkrácená trička, takzvané crop topy, a trendy tenisky.

Foto: archiv firmy

Bershka: džíny 799 Kč, tričko 199 Kč, kotníkové tenisky 799 KčFoto: archiv firmy

K modrým džínám se vám bude hodit i bílá bundička

Reklama

Načítám