Hlavní obsah

Nejrychlejší pečené cukroví je strojkové! Zkusíte pudinkové, kokosové nebo kakaové?

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Právě teď přichází nejlepší čas na pečení křehkého cukroví, aby se stihlo pěkně rozležet. A my vám poradíme, jak si usnadnit práci i co do těsta přidat, aby se přímo rozplývalo na jazyku.

Článek

Jestli vlastníte kovový strojek na těsto (respektive nástavce k mlýnku), máte z poloviny vyhráno! Strojek totiž za vás odvede všechnu práci při tvarování cukroví, které pak už stačí jen podle chuti doladit různými džemy a polevami.

Pudinkové strojkové cukroví

Pudinkové cukroví se už po pár dnech vysloveně rozplývá na jazyku. Takže hrozí, že do Vánoc ani nevydrží, doporučujeme dělat z minimálně dvojité dávky!

Foto: Eva Malúšová

Jemné pudinkové cukroví si rozumí s čokoládovou polevou a výrazným džememFoto: Eva Malúšová

Variabilní kokosové cukroví

Kokosové těsto můžete protlačit přes strojek, rozválet a vykrajovat sušenky, vytlačovat ho do formiček nebo z něj jen tvořit kuličky s důlkem a po upečení plnit marmeládou. Možností je bezpočet!

Foto: Eva Malúšová

Nejjednodušší cukroví? Vsaďte na tohle kokosové!Foto: Eva Malúšová

Kakaové strojkové cukroví s ořechy

Kakaové strojkové cukroví lehce křupe po oříšcích a spolu s výrazným džemem a čokoládovo-rumovou polevou tvoří stálici vánoční tabule.

Foto: Eva Malúšová

Čokoládové tyčinky ukrývají mleté oříšky, rum a meruňkovou zavařeninuFoto: Eva Malúšová

Už víte, kolik druhů letos upečete?

Reklama

Načítám