Hlavní obsah

Cukroví ze strojku: kakaové tyčinky s kapkou rumu

Hodnocení:
(0)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Máte doma kovový strojek nebo mlýnek s nástavci na cukroví? Upečte si s jeho pomocí lahodné kakaové tyčinky! Sluší jim výrazný džem (já jsem dala meruňkový a rybízový) a kávovo-čokoládová poleva s kapkou rumu.

Ingredience pro:
50 kusů
Na sušenky potřebujete:
  • 200 g hladké mouky
  • 70 g cukru moučka
  • 140 g másla
  • 50 g mletých vlašských ořechů
  • 30 g holandského kakaa
  • 1 vejce
  • 1 špetka soli
Na dokončení potřebujete:
  • 150 g čokolády
  • 1 lžička instantní kávy
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce rumu
  • džem
Článek

Postup

Krok 1: Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto. Nechte v chladu odležet do druhého dne a dvě hodiny před zpracováním ho vyndejte z lednice.

Krok 2: Pomocí strojku (lepší je kovový než plastový) pak z těsta přímo na pečicí papír tvořte dlouhé hady a krájejte je na stejně dlouhé tyčinky. Pečte je asi 10 minut při 170 °C.

Krok 3: Džem na plotně nebo v mikrovlnce zahřejte, protlačte přes sítko a sušenky jím spojujte. Čokoládu a máslo rozpusťte a prošlehejte s ohřátým rumem, ve kterém jste nechali roztát kávu. Konce poslepovaných sušenek v polevě máčejte.

Krok 4: Cukroví nechte v uzavřené dóze alespoň jeden až dva týdny odležet.

Souhlasíte, že bez kapky rumu (do cukroví!) vánoční pečení není ono?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama