Hlavní obsah

Holky, nenalítněte jim! Na které mužské seznamovací fráze si musíte dát pozor?

Foto: Peter Bernik, Shutterstock.com

Foto: Peter Bernik, Shutterstock.com

Reklama

Hledáte lásku přes internet, projíždíte jeden profil za druhým a vybíráte muže, který by se k vám snad hodil. Nejspíš přitom opakovaně narážíte na několik frází. Víme, co doopravdy znamenají.

Článek

On-line seznamky jsou různé, ale profily těch, kteří takhle hledají spřízněnou duši, bývají až nápadně podobné. Existuje prostě několik frází, které se v popisech případných partnerů objevují velmi často.

Australská expertka na vztahy Samantha Jayne, která se deset let věnuje problematice on-line seznamování, se proto rozhodla osvětlit, co se za čtyřmi nejfrekventovanějšími větami skutečně skrývá. Se svými zkušenostmi se podělila s britským deníkem Daily Mail.

Hodně pracuji, ale hodně se i bavím

Kromě téhle věty či její obdoby jsou to i fráze typu: „Do všeho jdu naplno. Do práce i do zábavy“ nebo „Jedu na plný plyn. V práci i v životě.“

Tohle velmi často píší lidé, kteří neumějí odpočívat, nevědí, jak relaxovat, nedokážou se ani na vteřinu zastavit. Pravda, nudit se s nimi nejspíš nebudete. Společně strávený čas bude hodně akční. Ale pozor, dost často bývá jejich životní prioritou práce a kariéra, také obyčejně milují večírky. Hrozí, že uvíznou v povrchním světě, z něhož nevědí, jak ven.

Jsem tu, protože mi to poradili kamarádi

A samozřejmě nejrůznější obdoby, kterými daný muž v podstatě ospravedlňuje svou přítomnost na internetové seznamce. Tohle je špatně. Za prvé není vůbec potřeba tohle vysvětlovat, není ostuda hledat vztah on-line. A za druhé je to lež! Pravý důvod, proč se lidé hlásí na seznamky, nemá nic společného s jejich přáteli, ale s tím, že hledají lásku.

Takové ospravedlňování není vůbec sexy, naopak je to zabiják jakékoli případné sympatie či přitažlivosti. Správný chlap se přece dokáže sám rozhodnout, že to zkusí na seznamce, a za své rozhodnutí se následně nestydí. Naopak, stojí si za ním a je na něj hrdý. Je on-line, protože jde s dobou, a protože šance najít na síti lásku nejsou malé. Ne proto, že mu to poradili kamarádi.

Foto: G Stock Studio, Shutterstock.com

Existují věty, které se v profilech mužů hledajících známost přes internet objevují velmi častoFoto: G Stock Studio, Shutterstock.com

Podle kamarádů jsem…

Jakmile někdo popis svých vlastností uvede takto, zbystřete. Je jedno, zda nakonec napíše, že je zábavný, vtipný, chytrý, společenský nebo zatraceně sexy. Pokud takový dotyčný skutečně je a věří si, nepotřebuje tuhle „informaci“ schovávat za kamarády. Naopak tohle značí, že nemá moc sebevědomí. Dost možná dokonce cítí, že potřebuje nějaké promo, a tak si ho vytváří pomocí věty o kamarádech.

Nehledám povyražení

Nechci nezávazný vztah, hledám skutečnou lásku, už mě nebaví milostné hry, chci něco opravdového. A tisíce dalších obdob tohoto sdělení. Samo o sobě je samozřejmě jasné a mnohdy může být i pravdivé. Přesto buďte opatrné, obzvlášť muži tuhle větu do profilu píší spíš proto, že vědí, že ji ženy chtějí slyšet. Může to být čistý kalkul. Tahle fráze zvyšuje jejich šance. V ženách totiž podvědomě vyvolává pocit bezpečí a důvěry a je potom snadnější je získat. Třeba jen na jednu noc!

Hledaly jste někdy lásku přes seznamku? Byly jste úspěšné?

Reklama

Související témata:
Fráze

Načítám