Hlavní obsah

Čokoládový dezert bez výčitek: Naše brownie si zamilují nejen dietářky

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že největším snem žen není dokonalý partner a pohádkový život, ale neomezeně jíst, a přitom nepřibrat. Na to sice ještě návod nemáme, ale do začátku nabízíme čokoládový dezert bez mouky a přidaného cukru!

Článek

Vláčné brownies plné čokolády jsou sice silně návyková záležitost, ale pokud si zrovna nepřipravujete tukové zásoby na zimní spánek, asi si je moc často dopřávat nechcete. Já pro vás proto vyzkoušela variantu, ze které nemusíte mít výčitky. Je totiž jen z ořechů, datlí a kakaa! I díky tomu, že je ze samých přirozených (a zdravých!) surovin, vám pak bude na zahnání mlsné stačit i jen malý kousek.

Připravte si co nejvýkonnější mixér, 2 hrnky vlašských ořechů, 2,5 hrnku čerstvých datlí (jestli se vám zdají i jen trochu suché, namočte je předem na 2 hodiny do vody a před použitím sceďte), hrnek holandského kakaa, vanilkový extrakt a špetku soli. Suroviny se vám sice možná nemusejí zdát, ale výsledek je opravdu překvapivě lahodný. Uvidíte!

Tip: Jestli jste dostali chuť na opravdové brownies plné čokolády, másla a vajec, zkuste i verzi red velvet nebo s bílou čokoládou. Jsou báječné!

Také vám byla diagnostikována závislost na čokoládě?

Načítám