Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Přiběhli jste z lesa s plnou bandaskou borůvek? Připravte z nich jemný nepečený dezert: chlebíček!

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu o délce 20 cm
  • 200 g kakaových sušenek
    1
    7
  • 100 g másla
    7
  • 500 g polotučného tvarohu
    7
  • 200 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 150 g borůvek
  • 1 balení želatiny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Formu na chlebíček vyložte potravinovou fólií. Věnečky rozdrťte nebo rozmixujte na prášek a polijte je rozpuštěným máslem. Vzniklou kakaovou směsí pokryjte dno i stěny formy na chlebíček.

02.

V misce smíchejte tvaroh, smetanu, ovoce a vanilkový cukr. Želatinový ztužovač připravte dle návodu, přidejte ho ke tvarohové směsi, promíchejte a nalijte do formy. Nechte minimálně dvě hodiny ztuhnout v lednici a podávejte.

V našem souboji receptů, se můžete podívat na další 4 dobroty z tvarohu.

Energetická hodnota celkem pro 1 formu o délce 20 cm
Energie12 223 kJ
Bílkoviny95,85 g
Tuky192,4 g
Sacharidy194,09 g
Sůl2,33 g
SAFA106,3 g
Vláknina14,5 g
Cukry92,42 g
Související témata:

Načítám