Hlavní obsah
4,5
(2)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Přiběhli jste z lesa s plnou bandaskou borůvek? Připravte z nich jemný nepečený dezert: chlebíček!

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu o délce 20 cm
  • 200 g kakaových sušenek
  • 100 g másla
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 150 g borůvek
  • 1 balení želatiny
Článek

Postup

01.

Formu na chlebíček vyložte potravinovou fólií. Věnečky rozdrťte nebo rozmixujte na prášek a polijte je rozpuštěným máslem. Vzniklou kakaovou směsí pokryjte dno i stěny formy na chlebíček.

02.

V misce smíchejte tvaroh, smetanu, ovoce a vanilkový cukr. Želatinový ztužovač připravte dle návodu, přidejte ho ke tvarohové směsi, promíchejte a nalijte do formy. Nechte minimálně dvě hodiny ztuhnout v lednici a podávejte.

V našem souboji receptů, se můžete podívat na další 4 dobroty z tvarohu.

Reklama

Související témata:

Načítám