Hlavní obsah
3,2
(422)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Horké dny ne a ne polevit a vy máte chuť na něco sladkého, jenže se vám nechce přitápět si troubou? Máme pro vás tip, jak si zamlsat bez pečení a ještě u toho zpracovat jablka, kterých je letos pořádná úroda.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
Cheesecake
  • 100 g ovesných sušenek
  • 2 hrsti pekanových ořechů
  • 60 g cukru krupice
  • 6 lžic másla
  • 220 g čerstvého krémového sýru
  • 100 g cukru krupice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička skořice
  • 200 g zakysané smetany
Jablečná náplň
  • 2 ks jablek
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 150 g cukru krupice
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 špetka muškátového oříšku
Článek

Postup

01.

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Promíchejte s citronovou šťávou a nechte odležet.    

02.

Ve 100 ml vody rozmíchejte škrob.

03.

Do hluboké pánve nalijte 200 ml vody a uveďte k varu.

04.

Poté vmíchejte cukr, namočený škrob a špetku muškátového oříšku.

05.

Krátce svařte, pak vložte jablka a vařte ještě asi šest minut doměkka. Nechte vychladnout.

06.

Sušenky rozmixujte s pekanovými ořechy. Přidejte cukr a rozpuštěné máslo a udusejte na dno formy o hraně 22 cm (nebo do malého pekáčku). Dejte asi na 30 minut chladit do lednice. 

07.

Při pomalých otáčkách vyšlehejte cream cheese a zašlehejte do něj cukr, vanilku, trochu skořice a nakonec i zakysanou smetanu.  

08.

Naneste na sušenkovou krustu a navrch dejte vychladlou jablečnou náplň.

09.

Uložte do lednice asi na dvě hodiny ztuhnout.

Jaký nepečený dezert vede u vás doma?

Reklama

Načítám