Hlavní obsah

Nepečený jablečný cheesecake se skořicí a zakysanou smetanou

Hodnocení:
(306)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Horké dny ne a ne polevit a vy máte chuť na něco sladkého, jenže se vám nechce přitápět si troubou? Máme pro vás tip, jak si zamlsat bez pečení a ještě u toho zpracovat jablka, kterých je letos pořádná úroda.

Ingredience pro:
8 porcí
Na cheesecake
  • 100 g ovesných sušenek
  • 2 hrsti pekanových ořechů
  • 60 g cukru krupice
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 220 g sýru cream cheese
  • 100 g cukru krupice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • mletá skořice
  • 200 g zakysané smetany
Na jablečnou náplň
  • 2 jablka
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 150 g cukru krupice
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • muškátový oříšek
Článek

Postup

Krok 1: Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Promíchejte s citronovou šťávou a nechte odležet.    

Krok 2: Ve 100 ml vody rozmíchejte škrob.

Krok 3: Do hluboké pánve nalijte 200 ml vody a uveďte k varu.

Krok 4: Poté vmíchejte cukr, namočený škrob a špetku muškátového oříšku.

Krok 5: Krátce svařte, pak vložte jablka a vařte ještě asi šest minut doměkka. Nechte vychladnout.

Krok 6: Sušenky rozmixujte s pekanovými ořechy. Přidejte cukr a rozpuštěné máslo a udusejte na dno formy o hraně 22 cm (nebo do malého pekáčku). Dejte asi na 30 minut chladit do lednice. 

Krok 7: Při pomalých otáčkách vyšlehejte cream cheese a zašlehejte do něj cukr, vanilku, trochu skořice a nakonec i zakysanou smetanu.  

Krok 8: Naneste na sušenkovou krustu a navrch dejte vychladlou jablečnou náplň.

Krok 9: Uložte do lednice asi na dvě hodiny ztuhnout.

Jaký nepečený dezert vede u vás doma?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama