Hlavní obsah

Netypický rám na zrcadlo: Vyrobte ho z dřevěných vidliček!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednorázové příbory nemusíte kupovat jen na dětské oslavy či pikniky. Můžete je hravě využít i k domácí výrobě dekorací. Dá se z nich vytvořit třeba netypický ozdobný rám na zrcadlo. Podívejte se na náš postup krok za krokem.

Článek

V domácnosti můžete zrecyklovat téměř cokoli. Klidně i jednorázové příbory z rodinných oslav. Dají se využít jako základ pro nejrůznější dekorace, třeba pro originální rám na zrcadlo. Vyrobte si ho podle našeho návodu!

Co budete potřebovat

Na výrobu si nachystejte papírový karton, zrcadlo, které můžete zakoupit v hobby marketu, nůžky a tavnou pistoli nebo speciální fixační lepidlo na různé materiály. Nejdůležitější jsou však dřevěné vidličky, které vytvoří zajímavý rám. Použít můžete i lžičky. Pokud vám doma nepřebývají, můžete je koupit v papírnictví či domácích potřebách.

Rám by šel vytvořit i z plastových příborů, které budou dobře vypadat přestříkané ozdobným sprejem. V tom případě ale nepoužívejte tavnou pistoli, její horké lepidlo by plast mohlo částečně roztavit a zdeformovat.

Foto: Tomáš Rubín

Počet příborů závisí na velikosti zrcadlaFoto: Tomáš Rubín

Jak postupovat

Foto: Tomáš Rubín

Nejprve si vystřihněte z kartonu kruh, který bude o tři centimetry širší než samotné zrcadloFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Ustřihněte horní část vidliček. Chytněte je za část, kterou dáváte do úst, pak vám střihání půjde lépe. V opačném případě se vám vidličky mohou lámat a třepit, jak vidíte na obrázku vlevoFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Obkreslete zrcadlo po obvodu a nastřihané vidličky nalepte těsně k lince. Tím vytvoříte první vrstvu rámuFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Do mezery mezi vidličkami nalepte zezadu druhou řadu. Nakonec přilepte doprostřed samotné zrcadloFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Rám můžete vytvořit pro hranaté i kulaté zrcadloFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Malý rám jsme ještě před přilepením zrcadla nastříkali krycím ozdobným lakem ve zlaté barvě, aby karton neprosvítalFoto: Tomáš Rubín

Reklama

Načítám