Hlavní obsah

Neuděláte chybu: 10 módních kousků, které sluší všem. I baculkám!

Foto: Stradivarius

Foto: Stradivarius

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O módě platí, že je velmi nestálá. Přesto existují trendy, které na módním výsluní nejen vydrží, ale jsou i velmi lichotivé. Těchto 10 stylů bude slušet i vám!

Článek

Třeba se vám zalíbí jeden, možná budete chtít nosit všechny. Jedno je jisté: budou na vás vypadat báječně. Jde jen o to, přizpůsobit tyhle skvělé nestárnoucí trendy svému šatníku a postavě.

Šaty s květinovým potiskem

Existuje snad romantičtější letní oblečení, než jsou šaty jako určené pro éterickou vílu? Ani s kyprými tvary se jich nemusíte vzdávat, jen dbejte na to, aby měly vyztuženější živůtek, který zdůrazní dekolt a pas.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šaty, Zara, 799 Kč, šaty, Zoot, 3199 KčFoto: archiv firem

Kimono

Inspirace Dálným východem padne do oka především ženám, které vyznávají bohémský hippie styl. Kimono je ideální doplněk na letní festivaly i pro horké léto do města. Jestli chcete docílit elegantního celku, vezměte si k barevnému kimonu černou pouzdrovou sukni a top. Siluetu také podtrhne přepásání páskem, nebojte se takového „zákroku", i přesto, že máte pár kil navíc.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): kimono, Asos, 2099 Kč, kimono, Pull&Bear, 599 KčFoto: archiv firem

Top s odhalenými rameny

Odhalená ramena se nosila už minulé jaro a léto, ale je to natolik slušivý módní prvek, že nezmizel ani letos. Tipujeme, že v kurzu přetrvá i napřesrok, protože dokáže pozvednout i obyčejné džíny. Dámy kyprých tvarů ať zvolí tento top v prodloužené délce.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): top, Bershka, 249 Kč, top, Stradivarius, 449 KčFoto: archiv firem

Len

Velmi lehký a prodyšný... Len je zkrátka ideální materiál na léto a právě slaví comeback v podobě aktuálních ležérních střihů. Delší letní kabátek zamaskuje kila, šaty košilového střihu s páskem zase prospějí chlapeckým siluetám.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šaty, Marks & Spencer, 1599 Kč, kabátek, Zara, 1999 KčFoto: archiv firem

Jednodílné plavky

Kdo by se nutil soukat do bikin, když právě letí plavky vcelku, které evokují retrostyl hollywoodských div? Výhodou je, že lichotí i těm, které odmítají dřinu v posilovně.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): plavky, H&M, 599 Kč, Marks & Spencer, 1299 KčFoto: archiv firem

Romantická krajka

Bílé krajkové topy si oblíbily zejména Pařížanky, ale určitě budou slušet i vám. Kombinujte je s čímkoliv: džínami, pouzdrovou sukní i bermudami. Trápí vás mohutnější paže? Zvolte krajkový top s rukávy.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): top, H&M, 699 Kč, top, Tamsin, 1135 KčFoto: archiv firem

Pruhy

Letos v létě nehraje hlavní roli klasický námořnický vzor, ale proužky světlejší modré v doprovodu s bílou. Takové duo vypadá skvěle na dámách každého věku. Vertikální pruhy mají navíc zeštíhlující efekt.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): top, Mango, 699 Kč, košile, Zara, 1299 KčFoto: archiv firem

Folklór

Půvabné topy, většinou bílé, zdobené květinovou výšivkou působí nesmírně romanticky i hravě. I toto je přetrvávající trend z minulých sezon a vyplatí se do něj investovat. Klasické bílé tričko s větší výšivkou padne i těm, co nenosí zrovna tu nejmenší velikost.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): tričko s odhalenými rameny, Pull&Bear, 599 Kč, tričko, Stradivarius, 449 KčFoto: archiv firem

Maxišaty

Pryč jsou časy, kdy letěla jedna délka sukně nebo šatů, a kdo takovou nenosil, byl zkrátka out. Dnešní móda je velmi demokratická, proto si můžete vybrat, zda si chcete pořídit mini- nebo maxišaty. A navíc si můžete zvolit mezi spoustou vzorů. I ženy menšího vzrůstu si je mohou dovolit, stačí když zdůrazní svůj pas šnůrkou.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šaty, Lindex, 1399 Kč, šaty, Next, 1195 KčFoto: archiv firem

Kostka vichy

Tuhle drobnou kostku nosila s oblibou mladá Brigitte Bardot a bezpochyby v ní oslníte i vy. Dejte šanci nejen klasické černobílé verzi, ale klidně i světle modré nebo růžové – budete vypadat něžněji. Ve větší velikosti působí skvěle sako v černobílé vichy kostce za doprovodu černých či námořnicky modrých kalhot nebo sukně.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): košile, Marks & Spencer, 999 Kč, sako, Topshop, 2549 KčFoto: archiv firem

Tak co našim nadčasovým slušivým trendům říkáte? Vybraly byste si?

Reklama

Související témata:

Načítám