Hlavní obsah

Neuvěřitelná proměna rodinného domu. Nyní opravdu září!

Foto: Lukáš Hausenblas

Když děti odešly z rodného hnízda, rozhodli se manželé, že mu dají novou podobu. Původně byla v plánu jen částečná rekonstrukce, ale když viděli, jak interiér prokoukl, zrekonstruovali ho celý. Výsledkem je čistý, vzdušný a luxusní domov.

Článek

Rodinný dům ve východních Čechách začali manželé Ivana a Tomáš stavět na konci 90. let a stěhovali se do něj v roce 2000 z malého bytu. Vychovali tu dvě dcery a po 20 letech, kdy obě opustily rodné hnízdo, se rozhodli pro rekonstrukci a modernizaci interiéru. „Ve svých padesáti letech jsme měli chuť a elán do něčeho nového a svěžího,“ říkají k tomu manželé.

Vzájemné napojení

Protože si uvědomovali náročnost projektu a nechtěli podcenit přípravu, zjišťovali u známých, jaké jsou jejich zkušenosti s interiérovými designéry. Na doporučení oslovili designérku Dáju Šulcovou ze studia Designline, se kterou si „sedli“ hned na první schůzce.

„Okamžitě jsme věděli, že to byla správná volba, rozuměli jsme si i po lidské stránce a našli hodně společného, co se týká vkusu či životního stylu. To považujeme za důležitou věc, která vedla k celkově úspěšnému projektu a naší spokojenosti,“ vypráví majitelé.

Foto: Lukáš Hausenblas

Majitelé si přáli použít kvalitní materiály, moderní prvky a přírodní barvy. Nad ostrůvkem v kuchyni jsou svítidla Italamp Bossanova

Důraz na kvalitu

„Vzhledem k získaným referencím a přístupu Dáji Šulcové jsme měli k práci jejího týmu velkou důvěru, proto jsme projekt nechali ve velké míře na ní. Naším přáním bylo především použití kvalitních materiálů a moderních prvků. Vše mělo být laděné do přírodních barev,“ říkají majitelé a designérka dodává: „Na kvalitu zpracování kladli velký důraz. Bylo příjemné, že jsme mohli pracovat i s dražšími, velmi kvalitními materiály. Práce na tomto interiéru pro nás byla velkou výzvou a moc nás těšila.“

Nábytek pořizovali u renomovaných značek, ale nechávali ho také vyrábět na míru. Velkou roli v interiéru sehrály nádherné tapety a textilní dekorace, tématem byla také svítidla, která ho zjemnila a podtrhla luxusní vyznění.

Foto: Lukáš Hausenblas

Hlavním prvkem obývacího pokoje je velkoformátová keramika, kterou obložili stěnu. Kožená sedačka i taburet jsou od italského výrobce Alivar, stropní svítidlo od Kundalini Glass

Z částečné rekonstrukce kompletní

Původně majitelé uvažovali jen o částečné rekonstrukci, týkat se měla kuchyně, obýváku a koupelny, která vykazovala největší známky opotřebení. Během prací se ale rozsah zakázky rozšířil na celý dům. „To považuji za velmi dobré rozhodnutí, celý interiér to opravdu potřeboval. Nejen že bylo vybavení již zastaralé, ale změnily se i potřeby rodiny. Dcery se odstěhovaly a já jsem věděla, že k tomu, aby se rády vracely, přispěje třeba i nový interiér jejich pokojů,“ říká designérka.

„Když jsme viděli, jak se vše rýsuje a vzájemně ladí, bylo nám líto nechávat ostatní pokoje ve starém hávu, a proto jsme nakonec přistoupili i k modernizaci ložnice a pokojů dcer, které s tím souhlasily. Právě jednotný styl, použité materiály a velká praktičnost se v celém domě propojují, a ten tak působí čistým a jednoduchým dojmem. To oceňujeme nejvíce,“ doplňují manželé.

Foto: Lukáš Hausenblas

Ve druhém patře je ložnice, pokoje dvou dcer a koupelna. Toaletní stolek v ložnici vyrobila firma KID Kamenický Šenov

Bourání a úpravy

Částečně se upravovala i dispozice, bouralo se několik příček v chodbě a kuchyni, měnily se podlahy a v obýváku se zvětšovalo okno do zahrady. V patře bylo třeba vybourat koupelnu a toaletu a dělalo se také nové schodiště se skleněným zábradlím, které zcela změnilo ráz domu.

Dispozičně se nejvíce změnil obývák, podle designérky bylo trochu náročnější prosadit u majitelů její záměr. „Z celého řešení jsme byli nadšení, jen nad pár detaily v obývacím pokoji jsme nějakou dobu debatovali. Jednalo se o umístění sedačky a televize, kdy designérka navrhla polohu sedačky s výhledem do zahrady, za což jsme nyní velmi rádi a řešení oceňujeme jako nejlepší možné. Pokoj dostal úplně jiný rozměr, a to i díky novému francouzskému oknu,“ dodávají manželé.

V přízemí si také pochvalují podlahové topení. To nahradilo radiátory a velkou měrou přispívá k dokonalému pocitu tepla, které teď vnímají úplně jinak, příjemněji a rovnoměrněji.

Vizitka studia

Studio Designline se zaměřujeme na poradenství v oblasti interiérového designu, prodej produktů různých značek z celého světa a realizace interiérů na klíč. Jejich cílem je vytvoření harmonického, funkčního a nadčasového bydlení. Kladou důraz na vytříbený design a kvalitu zpracování veškerého interiérového vybavení. Kromě návrhu interiéru nabízí také samotnou realizaci, kterou mají ve svých rukou od stavebních prací až po finální dekorace. Více na www.designline.cz.

Co na tu proměnu říkáte? Líbí se vám, jak dům prokoukl?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek