Hlavní obsah

Nadčasový dům v přírodních tónech. Okouzlí tapety i dekorace

Foto: Martin Florian

Foto: Martin Florian

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednopodlažní dům je plný světla, přírodních barev, tapet s etno i extravagantními vzory a zlatavými odlesky a dalších originálních detailů. Vše je v dokonalé harmonii. Pojďte na návštěvu!

Článek

Jednopodlažní dům s užitnou plochou 130 m² je pro majitele splněný sen. Do vlastního domu se velmi těšili a poctivě přistupovali i k jeho zařizování. Původně si interiér chtěli navrhnout zcela sami a s odborníky konzultovat jen dílčí kroky, nakonec se ale s designérkou Andreou Kilianovou domluvili tak, že pro ně vytvořila celý interiér.

Harmonie různých kultur

„Majitelé se velmi aktivně podíleli na všech detailech a nápadech. Spolupráce pro mě byla zajímavá už proto, že klientka je Češka a její manžel pochází z Mexika – a mix kultur jsem si přála do interiéru nějak promítnout. Ale ne explozí barev, jak by se zejména u Mexika nabízelo, protože jsem měla obavu, že by se rychle okoukal,“ popisuje designérka.

Elegantním řešením se staly tapety – jsou v celém domě a téměř na všech stěnách. Kolekce lehce extravagantních a lehce etno tapet designérku i majitele okouzlila, zcela vyhovuje jejich životnímu stylu. Mají zajímavé vzory, příjemnou přírodní barevnost a zároveň decentní nádech luxusu. Zlatavé odlesky, které se na nich objevují, nakonec využili také na svítidlech a dalších drobných detailech.

Foto: Martin Florian

V celém domě jsou na stěnách tapety z kolekce Siroc holandské značky EijffingerFoto: Martin Florian

Oblíbené kousky z původního bydlení

Hlavní koncepci nechali majitelé na designérce. V průběhu realizace se musela přizpůsobovat již vybraným materiálům podlah z nabídky developera a také některým kusům nábytku, které už manželé měli a chtěli si je nechat.

„Jsem moc ráda, že si tu prvky z původního bydlení našly své místo, zejména právě kožená pohovka v obývacím pokoji, a také velká hovězí kůže na podlaze u jídelního stolu. Oba patří mezi oblíbené kousky, se kterými by se majitelé neradi loučili,“ dodává Andrea Kilianová.

Foto: Martin Florian

Koženou sedačku si majitelé přáli přenést z původního bydlení. Další sedací nábytek vybírali tak, aby se k ní hodilFoto: Martin Florian

Stoličky v komodě

Velkou pozornost věnovali i dalšímu sedacímu nábytku – jídelním židlím v koňakové barvě a novým křesílkům ve všech místnostech. Specifická je v tomto směru také komoda u jídelního stolu.

Majitelé si totiž přáli mít u něj sezení pro osm osob, ovšem nepotřebují ho nijak často. Po stranách komody jsou tedy dva moduly z dřevodekoru, které se tváří jako poličky, ale ve skutečnosti se dají sundat a pak poslouží jako stoličky na sezení. „Mám ráda, když lze příležitostné sezení vymyslet důmyslněji než jen tím, že schovám skládací židle do skříně,“ říká k tomu designérka.

Promyšlené úložné prostory

Dispozice nabídla dostatek místa pro úložné prostory, které designérka navrhla tak, aby splývaly se stěnami a daly vyniknout zajímavějším prvkům. Skříně a jejich vnitřní uspořádání řešili opravdu detailně, aby byly přizpůsobeny k ukládání všeho, co je potřeba.

„Kromě tradičního oblečení tu máme prostor pro žehlicí prkno, toaletní potřeby, úklidové prostředky, lékárničku, boty, sportovní výbavu, a dokonce víno. Vešlo se vše, nenápadně ukryto v předem připravených nikách,“ popisuje designérka.

V každé místnosti je francouzské okno, takže dům je plný světla. A přestože je kromě ložnice všude dlažba, působí interiér hřejivě. Zásluhu na tom má kombinace barev a materiálů a také vhodný výběr osvětlení: dekorativní, které má potěšit i oko, je zlaté, funkční osvětlení je naopak velmi nenápadné.

Foto: Martin Florian

Vyhráli si také s úložnými prostory, zejména jejich vnitřní uspořádání řešili velmi detailněFoto: Martin Florian

Vizitka designérky

Interiérová designérka Andrea Kilianová pracuje pod značkou Muuza. Věnuje se návrhům a realizacím bytových i komerčních interiérů. Preferuje zakázky, kde může interiér řešit jako celek, tedy nejlépe celý byt či dům. Více na muuza.cz či na skola-interieru.cz.

Reklama

Načítám