Hlavní obsah

Návštěva u Nikol Leitgeb: přírodní materiály a teplo domova

Foto: Tempus Design

Foto: Tempus Design

Reklama

Herečka Nikol Leitgeb si s manželem a dvěma syny staví nedaleko Prahy dům snů, který by měl být rodinným sídlem plným pohody. Pojďte na virtuální prohlídku – třeba vás inspiruje při zařizování vašeho bydlení.

Článek

Herečku Nikol Leitgeb (35) znáte pravděpodobně pod rodným příjmením Štíbrová ze seriálů Pojišťovna štěstí nebo Vyprávěj. Z poslední doby se vám asi vybaví spíš vtipná videa a spojení se zábavným triem 3 v 1 či její vtipné instagramové příspěvky. Nikol s rodinou – manželem Petrem (35) a syny Mathiasem (4) a Tobiasem (5 měsíců) – staví nedaleko Prahy dům a zve vás na virtuální prohlídku.

Přírodní materiály a teplo domova

Dům, který si rodina vysnila, má být především plný světla, přírodních materiálů a s velkou kuchyní. K tomu se přidaly požadavky na udržitelnost a propojení interiéru se zahradou. Nabízí tak spoustu vychytávek, moderního stylu i funkčnosti a zároveň je útulný. „Základ domu navrhla Nikolina maminka, my jsme jej jen pozměnili, abychom co nejlépe využili prostor, a použili jsme hodně přírodních materiálů, což byla jedna z priorit,“ vysvětluje Zuzana Červenková ze studia Tempus Design.

Právě proto je dominantním materiálem dřevo, doplňuje ho kámen a sklo. Velká posuvná okna propojí interiér s exteriérem a nabídnou krásné výhledy do okolní přírody za každého počasí.

Foto: Tempus Design

Třípatrové stavbě dominují francouzská okna od podlahy ke stropu. Velké terasy nabízejí možnost venkovních aktivit i při horším počasí a propojují dům se zahradouFoto: Tempus Design

Velký společný prostor 

Obývací pokoj ve tvaru písmene L je propojen s kuchyní, jídelnou a pracovnou. Vedou z něj i dveře do ložnice – na první pohled jsou skryté, protože splývají s dekorem dřeva na stěně. „Pro zateplení a odhlučnění vnitřku domu jsme použili novinku na trhu – dřevěné interiérové lamely, které kromě těchto užitečných vlastností i skvěle vypadají,“ vysvětluje Zuzana Červenková.

I podlaha je dřevěná: jde o dub, v kuchyni je dubová dýha. Přirozené teplo dřevěné podlahy bude ještě umocněno podlahovým topením.

Foto: Tempus Design

Kuchyň je součástí prostoru obývacího pokoje, jídelny a pracovny. Místo pod schody se hodí pro uskladnění vínaFoto: Tempus Design

Prostorná kuchyň pro rodinné vaření

Mladá rodina je zvyklá hodně vařit, i proto dali přednost nikoli samostatné místnosti, ale spojení kuchyně s obytným prostorem, což umožňuje spolupráci a komunikaci i během přípravy jídla. „V kuchyni jsme chtěli dosáhnout čistého minimalistického designu, proto je všechno vestavěné. Díky tomu je tu i dostatek úložného prostoru. Součástí vestavby je myčka, klasická i parní trouba, varná deska, vinotéka a velká americká lednice. Nechybějí ani moderní vychytávky, jako je ohřevná a vakuovací zásuvka,“ říká Zuzana Červenková.

Praktičnost kuchyně podtrhují i pracovní desky z odolného a snadno udržovatelného umělého kamene. A splňuje i Nikolino přání, aby bylo využito recyklovaných materiálů. Velkoformátové okno přivede světlo do původně tmavšího kuchyňského koutu a celý ho propojí se zahradou.

Foto: Tempus Design

Pracovní plocha kuchyňské linky je z umělého kamene TechnistoneFoto: Tempus Design

Koupelna s obřím zrcadlem

V domě je několik koupelen. Ve všech jsou hlavními materiály dřevo a betonová stěrka v přírodních odstínech. Hlavní koupelna nabízí volně stojící vanu a nepřehlédnutelné zrcadlo, které místnost zvětší. Horní koupelna se sprchovým koutem má kromě zrcadla také francouzské okno s krásným výhledem do zahrady. „Chtěli jsme koupelnu, která bude zajímavá, ale ne extravagantní, aby se brzy neokoukala. Aby byla praktická, bezpečná pro děti a aby v ní byl co nejméně vidět bordel,“ popisuje svoje požadavky Nikol Leitgeb.

Foto: Tempus Design

V domě je několik koupelen a všechny mají podobný styl využívající dřevo a betonovou stěrku. V hlavní koupelně u ložnice je i volně stojící vanaFoto: Tempus Design

Dětský pokoj

Nahlédli jsme i do klučičího dětského pokoje, který dodržuje styl domu díky dřevěné podlaze, lamelám na zdi a betonové stěrce a je velmi hravý. Nabízí hodně úložného prostoru, který ale nezatěžuje pokoj nábytkem. I tady jsou velká okna, která nabízejí spoustu světla.

Foto: Tempus Design

Dětský pokoj je zařízen nadčasově a v příjemných barvách. Jednotícím prvkem se zbytkem domu je dřevo a betonová stěrkaFoto: Tempus Design

Vizitka studia

Pražské studio interiérových designérů Tempus Design se nesnaží klientům vnucovat určitý styl, ale navrhuje krásné a harmonické interiéry, které odrážejí způsob jejich života. Kromě Nikol Leitgeb si studio oblíbily i další slavné tváře – módní influencerka Týnuš Třešničková (26) či herečka Eva Decastelo (43).

Reklama

Související témata:

Načítám