Hlavní obsah

Něžnosti před spaním a při loučení? Tato slůvka by měla zaznít co nejčastěji!

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Vítání, ale i loučení by měla probíhat mile a něžně. Děláte to pro vztah, pro partnera i pro sebeFoto: gpointstudio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lehnete si, popřejete si dobrou noc a jdete spát. Klasika. Víte ale, že existují jiné způsoby, jak se s partnerem večer (i ráno) rozloučit? Podporuje to nejen harmonii vztahu, ale taky klid mysli!

Článek

„Je roztomilé, když se po náročném pracovním dni připomenete. Umožní vám to klidněji spát, takže druhý den budete dokonce i víc odpočatí. A ten pozitivní dopad na partnerství se nedá přehlédnout,“ rozplývá se známý partnerský a sexuální kouč Sean Jameson z irského Dublinu na svém blogu. Podle něj je velmi důležité, aby se partneři nejen před spaním loučili. Jakými způsoby?

Večerní rituály

Dobrou noc. „Je to sladké, krátké i stručné. Pokud jste příliš unavení na to, abyste řekli něco jiného, budiž. Vždycky je ale lepší přidat osobní výraz lásky,“ komentuje odborník s tím, že ideální rozloučení má podobu „miluji tě, dobrou noc“. A je úžasné, když se k partnerovi přitulíte. Podle kouče tím vyjadřujete i to, že se vám po něm stýská.

Někteří experti na řeč těla, ke kterým patří třeba britský guru v sukni Tracey Cox, tvrdí, že tím, že někoho držíte blízko u svého srdce (tak blízko, že ho slyší tlouct), říkáte „miluji tě“ celým tělem. Takže, k sobě, prosím! Zároveň partnerovi můžete (třeba zase jindy) popřát sladké sny. Označení „lásko“ je v tomto případě velmi vhodné!

Foto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Když si popřejete třeba hezké sny, bude se vám usínat mnohem lépeFoto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Když vás dělí dálka

V případě, že jste momentálně odděleni, tedy každý spíte někde jinde, napište esemesku s textem „chybíš mi“. „Jistě, je to trochu kýčovité, ale taky roztomilé. A jak jinak byste chtěli vyjádřit touhu někomu, kdo s vámi není?“ dál popisuje irský kouč s tím, že trefné dodatky zpráv by měly mít podobu těchto vět.

„Už se nemůžu dočkat, až usneme společně, a taky se společně probudíme“. Uvědomte si, že se nejedná pouze o pohled na ten den, ale i vizi do budoucna, jakési ujištění, že je všechno v pořádku. No a suma sumárum, přes telefon to jde i jinak.

  • Telefonní hovor: Slyšet hlas svého milence před spaním patří k intimním záležitostem. Přidejte špetku sex-appealu a bude se mu o vás zdát celou noc! Ne nadarmo Tracy Cox říká, že jediná věta pronesená správným sexy hlasem dokáže divy!
  • Snapchat/selfie: Otevřete váš telefon ještě jednou a pošlete selfie s polibkem.
  • Hlasový klip: Partnera můžete obdarovat i hlasovým klipem zaslaným prostřednictvím textové zprávy nebo služby sociální sítě.
  • Skype/video: Řekněte druhému, že ho milujete, popřejete mu dobrou noc a opět pošlete vzdušný polibek. „I když to nechcete a nebudete dělat každý den, je to pro váš vztah klíčové. Partner bude vědět, že vám na něm záleží, zároveň si připravíte podmínky pro to, aby se i on rozhodl loučit se s vámi pomocí roztomilých sdělení a zpráv,“ dodává Sean Jameson. A jak je to o pár hodin později?
Foto: Pressmaster, Sutterstock.com

SMS je šikovný nástroj, kterým si můžete popřát dobrou nocFoto: Pressmaster, Sutterstock.com

Ranní dávka vzrušení

„Tak ahoj, hezký den!“ Jistě, ranní klasika doprovázená směsí spěchu, nervozity a nechuti vydat se do práce je běžná, ale zkuste to aspoň občas proložit něčím šťavnatějším.

„Při odchodu do zaměstnání svému partnerovi nedávejte letmou pusu na tvář, ale naznačte, co bude následovat večer – tím, že vezmete jeho hlavu do dlaní a dopřejete mu šťavnatý, pětiminutový polibek,“ ještě radí Tracey Cox, která svoje tipy pro jednotlivce i páry shrnula ve své knize Superflirt.

Pokud budete chtít stylově „zakončit“ předcházející noc plnou vášně, přitiskněte se polonahým tělem k tomu jeho zcela oblečenému, dopřejte mu vzrušující polibek, šibalsky se usmějte a… podržte mu dveře. „Na viděnou večer.“ Prstem ukažte na někoho, komu tohle nedělá dobře…

A jak se s partnerem loučíte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám