Hlavní obsah

Nové brambory v citronovém másle

Hodnocení:
(175)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Příloha nebo hlavní chod, tyhle zapečené nové brambory si zamilujete. Pro někoho trochu nevšedně jsme máslo tentokrát ochutili kromě česneku taky citronem a výsledek rozhodně stojí za to.

Ingredience pro:
2 porce
  • 8 nových brambor
  • sůl a pepř
  • 50 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 citronu
Článek

Postup

Krok 1: Tenhle recept je ukázkou toho, že krása se skrývá v jednoduchosti. Nové brambory očistěte kartáčkem od zbytků hlíny a dejte vařit do lehce osolené vody. Vařte asi 10 minut.

Krok 2: Mezitím rozehřejte troubu na 200 °C. Máslo rozpusťte v kastrolku a na mírném plameni nechte probublávat, až se rozvoní a odpaří se všechna přebytečná voda a zůstane jen žluté, voňavé, přepuštěné máslo.

Krok 3: Česnek oloupejte, stroužky rozmáčkněte plochou stranou nože a pokrájejte. Vložte do přepuštěného másla a nechte rozvonět. Vmíchejte asi 1 lžíci citronové šťávy a asi 1/2 lžičky citronové kůry.

Krok 4: Polouvařené brambory sceďte, lehce rozmačkejte dlaní a naskládejte do pekáčku. Zalijte citronovým máslem, podle chuti ještě posolte, lehce opepřete a dejte na 10–15 minut dopéct do trouby.

Krok 5: Podávejte s grilovaným nebo pečeným masem či jako hlavní chod třeba se zeleninovým salátem.

Nové brambory skvěle vyniknou v salátu – zkuste je s rukolou a uzenou makrelou. A tady jsou další tři levné varianty, jak je připravit. Určitě si vyberete!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.